Dnes přicházím opět s rychlým receptem na letní jídlo, které využijete kdykoliv, kdy vás přepadne hlad... Je to plněná piadina v italském stylu, s olivovou tapenádou, čerstvou rukolou, mozzarellou a prosciuttem. Hotová je za chvíli a vy se s ní budete cítit jako na dovolené v Itálii. Piadina je trochu podobná tortille, ale je silnější a tím i vydatnější, pokud ji ale neseženete, můžete jí zaměnit třeba právě za ní.
2 porce
tapenáda
- hrst zelených oliv
- lžíce kapar
- bazalka
- 4 lžíce olivového oleje
- šťáva a kůra z poloviny citronu
zbytek
- piadina
- parmezán
- rukola
- mozzarella
- prosciutto
- olivový olej
- Na tapenádu rozmixuju olivy, kapary, bazalku spolu s olejem a šťávou i kůrou z citronu.
- Piadinu zasypu strouhaným parmezánem a nechám krátce zapéct nasucho v pánvi nebo v grilu.
- Přidám tapenádu, rukolu, pršut a mozzarellu.
- Nakonec zakápnu olejem, přeložím, překrojím napůl a servíruju.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)