Pro tyhle lehké zapečené těstoviny ve italském stylu se zapnout troubu i v těchto vedrech určitě vyplatí. Chutí i složením si nezadají s italským salátem caprese, jen jsou o něco sytější, a tak je můžete použít třeba jako obstojný oběd za tepla i za studena. Na přípravu nebudete potřebovat žádné speciální vybavení, jen zapékací mísu, a přesto je výsledek naprosto dokonalý. Rajčata, mozzarella, bazalka a balzamikový ocet z Bzence, to je kombinace, která je na léto jak dělaná.
4 porce
- 400g rajčat + navrch k zapečení
- stroužek česneku
- 3 lžíce olivového oleje + na zapékání
- 3 lžíce Bzeneckého octa Balsamico di Modena
- sůl a pepř
- 400g krátkých těstovin v suchém stavu, vařených al dente
- 2 koule mozzarelly (cca 240g)
- čerstvá bazalka
- Rajčata nakrájím na kusy, cherry nechám v celku. Dám je do zapékací mísy, přidám nasekaný česnek, olej, balzamikový ocet, osolte, opepřím a promíchám.
- Zapékací mísu dám péct do trouby předehřáté na 190°C na 20 minut.
- Změklá rajčata rozmačkám vidličkou na omáčku, vmíchám vařené těstoviny a přidám na kusy natrhanou mozzarellu. Nakonec přidám snítku rajčátek navrch, zakápnu olejem a zapékám na 190°C dalších 20-30 minut dozlatova.
- Servíruju s čerstvou bazalkou.
Recept vznikl ve spolupráci s Bzeneckými octy.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)