Receptů na rychlé večeře není nikdy dost a tahle pomazánka z mačkané cizrny a tuňáka je příkladem, že rychlé neznamená odfláknuté a bez chuti. Doporučuju servírovat na opečeném chlebu, ale tyhle salátové loďky jsou taky obstojná varianta.
1 dávka/4 porce
- konzerva cizrny, slitá
- konzerva tuňáka ve vlastní šťávě, 150g
- menší rajče, kousek papriky, kyselá okurka, jarní cibulka
- lžička hořčice
- 2 lžíce zakysané smetany
- sůl a pepř
- citronová šťáva
- Cizrnu vidličkou nebo šťouchadlem rozmačkám, aby v ní byly ještě drobné kousky.
- Přimíchám okapaného tuňáka, nasekané rajče, papriku, okurku a cibulku. Potom přidám hořčici a zakysanou smetanu.
- Vše dochutím solí, pepřem a citrónovou šťávou, promíchám a můžu servírovat.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)