30. července 2024

Pomazánka z mačkané cizrny

Receptů na rychlé večeře není nikdy dost a tahle pomazánka z mačkané cizrny a tuňáka je příkladem, že rychlé neznamená odfláknuté a bez chuti. Doporučuju servírovat na opečeném chlebu, ale tyhle salátové loďky jsou taky obstojná varianta.











1 dávka/4 porce

  • konzerva cizrny, slitá 
  • konzerva tuňáka ve vlastní šťávě, 150g
  • menší rajče, kousek papriky, kyselá okurka, jarní cibulka
  • lžička hořčice 
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • sůl a pepř 
  • citronová šťáva 

  1. Cizrnu vidličkou nebo šťouchadlem rozmačkám, aby v ní byly ještě drobné kousky.
  2. Přimíchám okapaného tuňáka, nasekané rajče, papriku, okurku a cibulku. Potom přidám hořčici a zakysanou smetanu.
  3. Vše dochutím solí, pepřem a citrónovou šťávou, promíchám a můžu servírovat. 



Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)