Léto je v plném proudu a většina z nás zejména v tuto dobu dává přednost zážitkům před trávením času v kuchyni. Pokud si i v tento čas chcete připravit něco lehkého a přesto dobrého, u čeho nebudete mrhat časem, vyzkoušejte recept na pečenou tilápii. Díky kombinaci páry a horkého vzduchu v troubě Whirlpool se navíc nemusíte bát, že byste rybu přepekli. Vždy bude krásně šťavnatá a plná chuti a spolu s pečenou zeleninou získáte opravdu lehký letní pokrm s nádechem středomořské kuchyně. Vše upečené najednou a za pár minut.
4 porce- 600g filetů z tilápie
- 150g mladé cukety
- 400g cherry rajčat na stonku
- paprika kapie
- hrst černých oliv
- ½ citronu
- menší červená cibule
- olivový olej
- sůl a pepř
- listy baby špenátu a čerstvý rozmarýn
- Zapékací mísu vymažte zlehka olejem a rozložte na ní filety z tilápie.
- K rybě přidejte plátky cukety, rajčata, nakrájenou papriku a olivy.
- Citron nakrájejte na plátky a rozložte na rybu, zbytek potom vymačkejte do zapékací mísy.
- Vše osolte, opepřete a zakapejte olejem. Pečte v troubě na režim Horký vzduch a pára se střední úrovní páry na 190°C a pečte asi 20 minut.
- Mezitím si připravte cibulovo-bylinkový relish, cibuli nasekejte najemno spolu s rozmarýnem, osolte a přidejte olej. Promíchejte.
- Hotovou rybu přelijte připraveným relishem, přidejte baby špenát a rozmarýn a servírujte nejlépe s bramborem nebo křupavou bagetou.
Recept vznikl ve spolupráci s Whirlpool.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)