30. července 2024

Pečená tilápie v páře s letní zeleninou

Léto je v plném proudu a většina z nás zejména v tuto dobu dává přednost zážitkům před trávením času v kuchyni. Pokud si i v tento čas chcete připravit něco lehkého a přesto dobrého, u čeho nebudete mrhat časem, vyzkoušejte recept na pečenou tilápii. Díky kombinaci páry a horkého vzduchu v troubě Whirlpool se navíc nemusíte bát, že byste rybu přepekli. Vždy bude krásně šťavnatá a plná chuti a spolu s pečenou zeleninou získáte opravdu lehký letní pokrm s nádechem středomořské kuchyně. Vše upečené najednou a za pár minut.

4 porce

  • 600g filetů z tilápie
  • 150g mladé cukety
  • 400g cherry rajčat na stonku
  • paprika kapie
  • hrst černých oliv
  • ½ citronu
  • menší červená cibule
  • olivový olej
  • sůl a pepř
  • listy baby špenátu a čerstvý rozmarýn

  1. Zapékací mísu vymažte zlehka olejem a rozložte na ní filety z tilápie.
  2. K rybě přidejte plátky cukety, rajčata, nakrájenou papriku a olivy.
  3. Citron nakrájejte na plátky a rozložte na rybu, zbytek potom vymačkejte do zapékací mísy.
  4. Vše osolte, opepřete a zakapejte olejem. Pečte v troubě na režim Horký vzduch a pára se střední úrovní páry na 190°C a pečte asi 20 minut.
  5. Mezitím si připravte cibulovo-bylinkový relish, cibuli nasekejte najemno spolu s rozmarýnem, osolte a přidejte olej. Promíchejte.
  6. Hotovou rybu přelijte připraveným relishem, přidejte baby špenát a rozmarýn a servírujte nejlépe s bramborem nebo křupavou bagetou.
Recept vznikl ve spolupráci s Whirlpool.
 



Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)