16. července 2024

Citrónový bulgur s pečenou zeleninou



Citrónový bulgur s pečenou zeleninou, to je ideální jídlo přes týden třeba na oběd. Kuskus jsem si nikdy neoblíbila, ale bulgur, to je jiná, navíc v kombinaci s citronem a česnekem je to krásně svěží příloha. Vyzkoušejte. 



4 porce

  • hrnek bulguru
  • cibule a stroužek česneku
  • 3 lžíce oleje
  • šťáva a kůra z 1/2 citronu
  • sůl a pepř 
  • 800g zeleniny (mrkev a předvařená řepa)
  • 2 lžíce oleje
  • uzená paprika 
  • bylinky a zakysaná smetana k servírování 

  1. Na oleji nechám zesklovatět nasekaný česnek a cibuli na tenká půlkolečka, potom přidám bulgur a za stálého míchání krátce opeču. 
  2. Přidám špetku soli, pepře, šťávu i kůru z citronu a vodu tak, aby vše bylo akorát zalité. Vždy, když se voda vsákne, přidám další vodu do té doby, než je bulgur měkký a nadýchaný. 
  3. Zeleninu nakrájím na proužky, na plechu promíchám se solí, uzenou paprikou a olejem. Rovnoměrně rozložím a peču na 190°C asi 20 minut.
  4. Pečenou zeleninu servíruju na bulguru, navrch přidám čerstvé bylinky a trochu zakysané smetany.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)