Citrónový bulgur s pečenou zeleninou, to je ideální jídlo přes týden třeba na oběd. Kuskus jsem si nikdy neoblíbila, ale bulgur, to je jiná, navíc v kombinaci s citronem a česnekem je to krásně svěží příloha. Vyzkoušejte.
4 porce
- hrnek bulguru
- cibule a stroužek česneku
- 3 lžíce oleje
- šťáva a kůra z 1/2 citronu
- sůl a pepř
- 800g zeleniny (mrkev a předvařená řepa)
- 2 lžíce oleje
- uzená paprika
- bylinky a zakysaná smetana k servírování
- Na oleji nechám zesklovatět nasekaný česnek a cibuli na tenká půlkolečka, potom přidám bulgur a za stálého míchání krátce opeču.
- Přidám špetku soli, pepře, šťávu i kůru z citronu a vodu tak, aby vše bylo akorát zalité. Vždy, když se voda vsákne, přidám další vodu do té doby, než je bulgur měkký a nadýchaný.
- Zeleninu nakrájím na proužky, na plechu promíchám se solí, uzenou paprikou a olejem. Rovnoměrně rozložím a peču na 190°C asi 20 minut.
- Pečenou zeleninu servíruju na bulguru, navrch přidám čerstvé bylinky a trochu zakysané smetany.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)