8 porcí
- 1,5 kg krůtího prsa vcelku
- 3 lžíce dijonské hořčice
- máslo
- cibule a česnek
- 400g směsi listové zeleniny a bylin (např. baby špenát, medvědí česnek, mladá kopřiva)
- 200g slaniny
- 50g tvrdého bílého pečiva
- hrst bylinek (medvědí česnek, petržel)
- 3 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř
- Nejprve si připravím maso na roládu, krůtí prsa rozkrojím na plát o výšce asi 3-4 centimetry a zlehka naklepu. Maso z obou stran osolím a opepřím a vnitřní stranu potřu hořčicí.
- Na nádivku nechám na másle zpěnit nasekanou cibuli s česnekem, potom přidám zelenou směs a pozvolna dusím, až se tekutina odpaří. Dochutím solí a nechám zchladnout.
- Zelenou nádivku rovnoměrně rozložím na maso, zaroluju a stáhnu potravinářským provázkem, aby roláda držela tvar.
- Peču pomocí horkého vzduchu při 190°C s funkcí pro přidání střední úrovně páry – maso bude opravdu měkoučké a zůstane plné lahodné šťávy. Roládu vložím na plech, podliju trochou vody a povrch rolády pokladu plátky slaniny. Peču 50 minut až hodinu, povrch rolády by měl být zlatavý.
- Mezitím si připravím křupavou drobenku navrch. Do mixéru přidám na kousky natrhané pečivo, bylinky, olivový olej, špetku soli a pepře a rozmixuju najemno. Drobenku prsty přimáčknu navrch rolády a dopékám dozlatova dalších 10 minut.
Recept vznikl ve spolupráci s Whirlpool.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)