Asijská kuchyně na všechny způsoby je můj oblíbenec. Určitě budete znát korejské palačinky z jarních cibulek, recept na mou verzi tady na blogu někde najdete taky. Dnes jsem ale připravila takovou línou verzi s použitím různé zeleniny, spotřebujete do nich i třeba už unavenou, ne v té nejlepší kondici. Jde o línou verzi, protože se peče jedna velká palačinka místo menších, a potom se krájí na jednotlivá sousta. Navíc ji můžete upéct i v troubě a to už je potom úplně bez práce. K tomu mám i dvě verze těsta, jedno je klasické z mouky, druhé používá jako základ červenou čočku, takže bude zase o něco výživnější. Nejvíc je ale omáčka k namáčení, bez ní jde o poměrně mdlé jídlo, dodá tomu prostě šmrnc a chuť, pro kterou se k těmhle palačinkám budete vracet stále dokola. Fakt!
2 porce/palačinky
verze s čočkou - pečená v troubě
- 150g červené čočky
- 2dcl vody
- 200g fialového nebo bílého zelí
- 50g mrkve
- 50g jarní cibulky
- lžíce oleje
verze s moukou - smažená
- 1/2 hrnku hladké mouky
- voda
- 200g fialového nebo bílého zelí
- 50g mrkve
- 50g jarní cibulky
- olej
omáčka
- 2 lžíce rýžového octa
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička sezamového oleje
- Na verzi s čočkou zaliju čočku vodou a nechám nasáknout alespoň 3-4 hodiny, nejlépe přes noc. Potom čočku i s vodou dám do mixéru a na vyšší otáčky rozmixuju na hladké těsto.
- Do těsta přidám olej, na proužky nakrájené zelí, mrkev a jarní cibulky a umíchám.
- Směs rozdělím na dvě "placky" na plech s pečícím papírem a peču na 200°C dozlatova asi 20 minut.
- Na verzi s moukou promíchám mouku s trochou vody, aby vzniklo hustší palačinkové těsto. Do něj vmíchám zeleninu na tenké proužky
- Na pánev naliju trochu oleje, rozpálím a polovinu směsi rovnoměrně "uplácám" na placku, kterou opeču z obou stran dozlatova.
- Na omáčku k namáčení promíchám všechny zbylé suroviny a podávám.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)