Předvánoční období, to je hlavně o cukroví a sladkém ve všech podobách. Pokud si ale jako já radši dáte něco slaného, mám recept přesně pro vás, připravila jsem vánoční verzi burgeru do ruky, vinnou klobásu v housce. Je obalená v křupavé voňavé strouhance a doplňuje ji svěží remuláda. No, vyzkoušejte.
2 porce
- 300g vinné klobásy
- vejce
- mléko
- 4 lžíce strouhanky (nejlépe panko)
- 2 lžíce parmezánu
- kůra z poloviny citronu
- svazek hladkolisté petrželky
- olej
- 100g celeru, nahrubo nastrouhaného
- 2 lžíce majonézy
- 2 lžíce zakysané smetany
- šťáva z poloviny citronu
- sůl a pepř
- housky
- Vinnou klobásu rozdělím na dvě části, vytvořím z nich šneky a uprostřed je zajistím špejlí, aby se nerozmotaly.
- Do misky přidám strouhanku, parmezán, citronovou kůru a část najemno nasekané petrželky.
- Klobásu obalím ve vejci rozšlehaném s trochou mléka, a potom v bylinkové směsi se strouhankou. Klobásu pak pozvolna opeču z obou stran na oleji dozlatova.
- Na remuládu promíchám celer s majonézou, zakysanou smetanou, citronovou šťávou, částí nasekané petrželky a dochutím solí a pepřem.
- Housku řeznou stranou opeču dokřupava, naspod položím křupavou klobásu, navrch část remulády a přiklopím druhou částí housky. Podávám.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)