20. listopadu 2023

Podzimní tříchodové menu



Času není obzvlášť v kuchyni mnohdy nazbyt, a tak Whirlpool přišlo se speciální funkcí COOK4 v pečicích troubách, která přesně tuto situaci elegantně vyřeší. Při použití COOK4 můžete péct až čtyři chody zároveň, aniž by došlo k nežádoucímu promíchání chutí a vůní mezi sebou. Připravit tak podzimní menu s rozmarýnem je hračka, předkrm představuje rozpečený camembert s ořechy a brusinkami, jako hlavní chod máme barevný zeleninový gratin s bramborami a slaninou a na závěr přijdou pečené hrušky v sirupu se zmrzlinou. Vše připravené najednou v troubě Whirlpool.



4 porce

Barevný gratin se slaninou

  • 600g brambor
  • 150g červené řepy
  • 200g batátů
  • 200g celeru
  • 150ml smetany ke šlehání
  • 1 lžíce hořčice
  • stroužek česneku
  • sůl a pepř
  • 200g slaniny
  • snítka rozmarýnu 

  1. Brambory a všechnu zeleninu oloupu a nakrájím na tenké plátky. Takto připravené je naskládám rovnoměrně do zapékací mísy.
  2. Smetanu prošlehám s hořčicí, utřeným česnekem, solí a pepřem a zaliju jimi zeleninu.
  3. Navrch nasypu na kostičky nakrájenou slaninu a rozmarýn a zapékám v troubě na 190°C 40 minut dozlatova.

Pečené hrušky

  • 4 hrušky
  • 2 lžíce másla
  • 50ml javorového sirupu
  • rozmarýn
  • 500ml vanilkové zmrzliny

  1. Hrušky podélně rozkrojím napůl a odstraním jádřince.
  2. Zapékací mísu vymažu máslem, rozložím hrušky řeznou stranou nahoru, zaliju sirupem, přidám rozmarýn a peču 20 minut.

Rozpečený camembert

  • 250g camembert
  • 20g vlašských ořechů
  • 15g sušených brusinek
  • rozmarýn
  • lžíce medu
  • bílá bageta

  1. Camembert položím na pečící papír a povrch naříznu do mřížky.
  2. Navrch sýra nasypu nahrubo nasekané ořechy a brusinky, přidám rozmarýn a dám rozpéct na 10 minut.
  3. Rozpečený camembert zakápnu medem a podávám s plátky křupavé bagety.

Příspěvek vznikl ve spolupráci se značkou Whirlpool.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)