Času není obzvlášť v kuchyni mnohdy nazbyt, a tak Whirlpool přišlo se speciální funkcí COOK4 v pečicích troubách, která přesně tuto situaci elegantně vyřeší. Při použití COOK4 můžete péct až čtyři chody zároveň, aniž by došlo k nežádoucímu promíchání chutí a vůní mezi sebou. Připravit tak podzimní menu s rozmarýnem je hračka, předkrm představuje rozpečený camembert s ořechy a brusinkami, jako hlavní chod máme barevný zeleninový gratin s bramborami a slaninou a na závěr přijdou pečené hrušky v sirupu se zmrzlinou. Vše připravené najednou v troubě Whirlpool.
4 porce
Barevný gratin se slaninou
- 600g brambor
- 150g červené řepy
- 200g batátů
- 200g celeru
- 150ml smetany ke šlehání
- 1 lžíce hořčice
- stroužek česneku
- sůl a pepř
- 200g slaniny
- snítka rozmarýnu
- Brambory a všechnu zeleninu oloupu a nakrájím na tenké plátky. Takto připravené je naskládám rovnoměrně do zapékací mísy.
- Smetanu prošlehám s hořčicí, utřeným česnekem, solí a pepřem a zaliju jimi zeleninu.
- Navrch nasypu na kostičky nakrájenou slaninu a rozmarýn a zapékám v troubě na 190°C 40 minut dozlatova.
Pečené hrušky
- 4 hrušky
- 2 lžíce másla
- 50ml javorového sirupu
- rozmarýn
- 500ml vanilkové zmrzliny
- Hrušky podélně rozkrojím napůl a odstraním jádřince.
- Zapékací mísu vymažu máslem, rozložím hrušky řeznou stranou nahoru, zaliju sirupem, přidám rozmarýn a peču 20 minut.
Rozpečený camembert
- 250g camembert
- 20g vlašských ořechů
- 15g sušených brusinek
- rozmarýn
- lžíce medu
- bílá bageta
- Camembert položím na pečící papír a povrch naříznu do mřížky.
- Navrch sýra nasypu nahrubo nasekané ořechy a brusinky, přidám rozmarýn a dám rozpéct na 10 minut.
- Rozpečený camembert zakápnu medem a podávám s plátky křupavé bagety.
Příspěvek vznikl ve spolupráci se značkou Whirlpool.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)