Kdysi jsem někde četla heslo, že nejlepší sport je kafe a dort, tak v dnešním receptu máte obojí. Vždycky když peču dort, zkouším ráda nějaký nový a tentokrát padla volba na dlouho chtěný tiramisu dort. Za mě výborná věc, dopadl skvěle a snědl se tak rychle, že jsem ho ani nestihla vyfotit prokrojený. No, zkusit už ho musíte sami... Dali byste si kousek?
forma 20cm
- 250g hl.mouky
- 200g cukru
- 250g podmáslí
- 2 vejce
- 170g másla
- vanilka
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1dcl silné kávy
- 3 lžíce Amaretta
- 2 lžíce cukru
- 250g mascarpone
- 0,5l smetany ke šlehání
- 50g moučkového cukru
- kakao
- Mouku a cukr nasypu do mísy, přidám podmáslí, vejce, změklé máslo, vanilková zrníčka a sodu a společně ušlehám hladké nadýchané těsto.
- Do dortové formy vyložené pečícím papírem těsto přeliju a peču v troubě předehřáté na 180°C dozlatova 35-40 minut.
- Korpus nechám vychladnout a potom ho prokrojím na tři části.
- Na kávový sirup promíchám kávu, Amaretto a cukr, aby se rozpustil a jednotlivé korpusy jím z jedné strany rovnoměrně zakapu.
- Na krém ušlehám smetanu společně s cukrem do tuhé šlehačky a pak postupně pozvolna zašlehám mascarpone.
- Krém rozdělím na tři části, dvěma naplním dort a tou třetí ho pomažu ze stran a navrchu. Před podáváním potom bohatě posypu kakaem a můžu servírovat.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)