Květák je moje láska na všechny možné způsoby, ten obalovaný je už od dětství prostě nej. Nemám ale ráda smažení, zejména proto, že je potom cítit celý byt, moc mě nebaví u toho stát a pak taky toho oleje... Není to dlouho, kdy jsem přišla s úpravou v troubě, která se té smažené s přehledem vyrovná a řeší všechny výše uvedené problémy. No, nechtěli byste to taky? Tak tady máte recept...
4 porce
- 150ml mléka
- 3-4 lžíce hladké mouky
- sůl
- 100g strouhanky
- 30g parmezánu
- lžíce oblíbeného koření
- cca 600g květáku, rozebraného na růžičky
- olej
- Mléko promíchám s moukou a velkou špetkou soli, aby vzniklo tekuté, ale ne moc řídké těstíčko.
- Strouhanku v další misce promíchám s najemno nastrouhaným parmezánem a kořením.
- Růžičky květáku pak obalím neprve v těstíčku a potom v kořeněné strouhance ze všech stran.
- Obalený květák rozložím na plechu s pečícím papírem, zakápnu olejem a peču v troubě předehřáté na 200°C dozlatova 30-40 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)