Recept na tyhle nudle je u nás doma už takovou stálicí, v různých obměnách ho dělám v podstatě několik let, kdykoliv mě popadne chuť na nějaký dobrý rychlý nudlový pokrm. Zeleninu do něj využijete podle vaší chuti a preferencí, často se v těchto nudlích spotřebují různé kousky z lednice nebo to, co je zrovna v sezóně. Rozhodně ale nesmí chybět zázvor, citronová šťáva a sójová omáčka, společně totiž vytvoří na nudlích takovou emulzi, které jinak nedocílíte. Sójovku jsem stejně jako další asijské produkty použila od Shan'shi v rámci naší společné a podle mě fakt chutné spolupráce, zkuste tenhle recept taky, třeba si ho oblíbíte úplně stejně.
2 porce
- ½ balení Udon nudlí Shan'shi
- 3 lžíce oleje
- stroužek česneku
- podobně velký kousek zázvoru
- 200-300g směsi zeleniny (doporučuju mladou brokolici, mrkev, jarní cibulku)
- Bambusové výhonky Shan'shi
- 4-6 lžic sójové omáčky
- 2-3 lžíce citronové šťávy
- volitelně sezamový olej a čerstvý koriandr k servírování
- Nudle uvařím podle návodu na obalu a nechám okapat.
- Na oleji nechám krátce zpěnit nasekaný česnek a najemno nastrouhaný zázvor, přidám na kousky nakrájenou zeleninu a opeču pár minut, aby zelenina lehce změkla.
- K zelenině přidám nudle, bambusové výhonky, sójovku a citronovou šťávu a na středním plameni nechám tekutinu za občasného míchání redukovat, aby nakonec obalila nudle i zeleninu a na dně žádná nezbyla.
- Před podáváním někdy ještě zakápnu sezamovým olejem, navrch přidám čerstvou jarní cibulku a nasekaný koriandr.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)