Asi neznám nikoho, kdo by neměl rád štrůdl, a různé kombinace jablek a skořice jsou zejména na podzim prostě klasika. Ne vždycky je ale chuť a prostor na velké pečení a v tu chvíli se podle mě hodí následující recept na teplé taštičky plněné jablky se skořicí, které připravíte v toustovači, kontaktním grilu nebo na pánvi. Jako základ budete potřebovat tortilly, já jsem použila Antica Cantina 25cm, když se rozkrojí na půl, takže vznikne ideální velikost na další přípravu.
6ks taštiček
- 2-3 střední jablka
- 4 lžíce cukru + 2 na obalení
- ½ lžičky skořice
- 3ks tortill Antica Cantina 25cm
- olej
- Jablka oloupu, zbavím jadřinců a nastrouhám nahrubo. Podle chuti je smíchám s cukrem a skořicí.
- Tortilly překrojím na půl, doprostřed rozprostřu část náplně a kraje přes ní postupně přehnu tak, aby vznikla trojúhelníková taštička.
- Každou taštičku pomažu olejem, obalím v cukru a v kontaktním grilu zapeču dozlatova. Podávám ještě teplé nebo za studena, ideální jsou i do krabičky na cestu, do práce nebo do školy.
Recept jsem připravila ve spolupráci se značkou Antica Cantina.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)