Bramboráky jsou moje láska už od dětství, krásně tenké, uvnitř vláčné, šťavnaté, s křupavými okraji. Mám je ráda i s různou zeleninou schovanou uvnitř, klasicky to už od mala byla cuketa, později jsem začala přidávat třeba mrkev. Dnešní recept obsahuje jen málo brambor, za to zeleniny v nich je dostatek a bylinky jim dávají ten správný šmrnc. Jsou stejně vláčné a křupavé, jako právě bramboráky, jen trošku lehčí a se smetanovou omáčkou k tomu.
1 dávka/4 porce
- 150g brambor
- 250g mrkve
- 200g cukety
- svazek jarní cibulky
- libeček
- bazalka
- 150g polohrubé mouky
- sůl a pepř
- voda dle potřeby
- olej
- 150g zakysané smetany
- kousek česneku
- Brambory ve slupce spolu s mrkví a cuketou nastrouhám nahrubo.
- Ke strouhané zelenině přidám najemno nasekanou jarní cibulku, lubeček a bazalku.
- Vše zasypu moukou, dostatečně osolím, přidám pepř a trochu vody. Promíchám, aby vznikla hmota, která se bude dobře rozprostírat na pánev, pokud by těsto bylo husté, přidám ještě trochu vody.
- Na rozpálené pánvi s olejem potom smažím malé placky z obou stran dozlatova, na papírové utěrce potom nechám odsát přebytečný olej.
- Na omáčku promíchám smetanu s utřeným česnekem a solí. Omáčku podávám k opečeným plackám k namáčení.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)