I když tomu teď počasí úplně nenasvědčuje, určitě se ještě najde příležitost k uspořádání letní slavnosti. A co jiného jako občerstvení, než nějaké fancy kanapky tak akorát do ruky a do pusy? Připravila jsem hned tři variace, které můžete vyzkoušet a určitě jimi oslníte celé osazenstvo, alespoň nám tedy určitě chutnaly. Množství surovin přizpůsobte počtu strávníků a ještě trochu přidejte, mizí totiž fakt rychle.
lososové kanapky
- žitný chléb
- olej
- žervé
- uzený losos obalený v kopru
- červená cibule
- Žitný chléb nakrájím na menší trojúhelníčky, které potřu olejem a opeču na pánvi dokřupava.
- Vychladlé chleby potřu žervé, přidám lososa a najemno nasekanou červenou cibulku.
minipity s hummusem
- pita chléb
- hummus dle preference
- cherry rajčata
- zelené olivy
- olivový olej
- sůl a pepř
- čerstvý koriandr
- Pita chléb nakrájím na trojúhelníčky, ty potřu vyšší vrstvou hummusu.
- V misce promíchám na kousky nakrájená rajčata a olivy spolu s olivovým olejem, špetkou soli a pepře a koriandrem.
- Na hummus přidám rajčatovou směs a navrch snítku koriandru.
hasselback brambůrky s kaviárem
- malé brambory
- olej
- sůl
- žervé
- kaviár (já měla ze pstruha)
- pažitka
- Brambory omyju a nakrájím na tenké plátky, při krájení ale nedokrojím úplně skrz, aby každá bramůrka držela pohromadě.
- Každou bramboru zakápnu olejem, bohatě osolím a peču v troubě na plechu na 200°C doměkka.
- Brambory nechá zchladnout, potom na ně přidám žervé, kaviár a snítku pažitky.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)