24. srpna 2023

Tacos Caesar



V létě to dost často chce jídla, která budou opravdu rychlá na přípravu, čerstvá a přesto zasytí a budou skvěle chutnat. Dnešní recept to podle mě zcela splňuje, spojila jsem v něm menší tortilly Antica Cantina a salát Caesar, takže o vydatnost a zároveň vynikající chuť je postaráno. Salát je v jeho nejjednodušší podobě, protože to tak mám ráda, pokud vám ale budou chybět bílkoviny, přidejte klidně třeba grilované kuře.


2 porce
  • 1 vejce
  • 1dcl oleje
  • ančovička
  • kousek česneku
  • lžička dijonské hořčice
  • lžička citronové šťávy
  • 2 lžíce strouhaného parmezánu + k servírování
  • bílá bageta 
  • římský salát
  1. Tortillas 20cm Antica Cantina
  2. Nejprve si připravím zálivku. Na tu pomocí tyčového mixéru ve vyšší nádobě ušlehám vejce s olejem na hustou emulzi podobnou majonéze. Potom do ní přidám ančovičku, česnek, hořčici, citron a parmezán a umixuju dohladka.
  3. Bagetu nakrájím na tenké plátky a nasucho opeču z obou stran dokřupava.
  4. Salát nakrájím na proužky, rozdělím ho do tortill, přidám křupavé plátky bagety a parmezán a zaliju zálivkou.
  5. Tortilly přeložím na půl a servíruju.
Recept jsem připravila ve spolupráci se značkou Antica Cantina.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)