V létě to dost často chce jídla, která budou opravdu rychlá na přípravu, čerstvá a přesto zasytí a budou skvěle chutnat. Dnešní recept to podle mě zcela splňuje, spojila jsem v něm menší tortilly Antica Cantina a salát Caesar, takže o vydatnost a zároveň vynikající chuť je postaráno. Salát je v jeho nejjednodušší podobě, protože to tak mám ráda, pokud vám ale budou chybět bílkoviny, přidejte klidně třeba grilované kuře.
2 porce
- 1 vejce
- 1dcl oleje
- ančovička
- kousek česneku
- lžička dijonské hořčice
- lžička citronové šťávy
- 2 lžíce strouhaného parmezánu + k servírování
- bílá bageta
- římský salát
- Tortillas 20cm Antica Cantina
- Nejprve si připravím zálivku. Na tu pomocí tyčového mixéru ve vyšší nádobě ušlehám vejce s olejem na hustou emulzi podobnou majonéze. Potom do ní přidám ančovičku, česnek, hořčici, citron a parmezán a umixuju dohladka.
- Bagetu nakrájím na tenké plátky a nasucho opeču z obou stran dokřupava.
- Salát nakrájím na proužky, rozdělím ho do tortill, přidám křupavé plátky bagety a parmezán a zaliju zálivkou.
- Tortilly přeložím na půl a servíruju.
Recept jsem připravila ve spolupráci se značkou Antica Cantina.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)