Tohle jídlo je podle mě ideální na brunch nebo třeba večeři do horkých dlouhých letních večerů, které strávíte ve společnosti rodiny nebo přátel. Vejce jsou zapečená na omáčce z čerstvé zeleniny, tortilla chipsy zastupují křupavý element a slouží k nabírání jednotlivých soust, takže tohle jídlo je prostě stvořené ke sdílení. Za tepla nebo za studena, v dobré společnosti bude chutnat tak i tak…
2 velké porce/4-6 degustačních
- 3 lžíce oleje
- cibule
- stroužek česneku
- 200g lilku
- žlutá paprika
- ½ lžičky uzené papriky
- ½ lžičky mletého římského kmínu
- 200g cherry rajčat
- sůl a pepř
- 2-3 vejce
- Tortilla Chips Antica Cantina
- čerstvý koriandr a tvrdý sýr k servírování
- Na oleji nechám zesklovatět najemno nasekanou cibuli a česnek.
- Přidám na drobné kostičky nakrájený lilek a papriku a společné opékám asi 5 minut.
- Vmíchám uzenou papriku a římský kmín, poté na půlky nakrájená cherry rajčata, osolím a za občasného míchání nechám rajčata změknout a vytvořit se zeleninou omáčku.
- Na zeleninu vyklepnu vejce a pánev dám do trouby předehřáté na 180°C zapéct na asi 10-15 minut, aby bílky ztuhly a žloutky zůstaly ještě tekuté.
- Celé jídlo na závěr lehce dosolím, opepřím a servíruju s Tortilla Chipsy Antica Cantina, vše zasypané trochou sýra.
Recept jsem připravila ve spolupráci se značkou Antica Cantina.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)