S létem do našich kuchyní přicházejí čerstvé suroviny a mezi nimi hlavně bylinky. Jejich využití je opravdu široké, nicméně jejich chuť a vůně najde své místo zejména v různých marinádách. Marinování se neomezuje jen na maso, zeleninu a sýry, třeba tyto marinované fazole využijete zejména během letních dní jako chuťovku na pečený chleba nebo třeba lehkou bezmasou večeři, když nechcete připravovat nic složitého. Do marinády jsem použila mimo jiné i bylinkami ochucený Bzenecký ocet na saláty, který výslednou chuť fazolí příjemně dotáhne. Hotové fazole můžete skladovat v lednici v uzavřené nádobě 3-5 dní, ale tak dlouho vám určitě nevydrží, jsou totiž tak dobré, že se rychle sní…
1 dávka
- stroužek česneku
- menší červená cibule
- hrst hladkolisté petržele
- snítka rozmarýnu
- lžička paprikových vloček, případně chilli
- kůra z poloviny citronu (nastrouhaná nebo na plátky)
- 1dcl oleje
- 0,5dcl Bzeneckého octa s chutí bylinek
- sůl a pepř
- 2 hrnky vařených máslových fazolí
- Česnek nakrájím najemno, červenou cibuli na drobné kostičky. Petržel spolu s rozmarýnem nasekám najemno.
- Česnek, cibuli a bylinky dám do mísy, přidám k nim paprikové vločky, citronovou kůru a zaliju olejem a octem.
- Vše společně lehce prošlehám, přidám pepř a sůl – té trochu více, fazole jí totiž dost natáhnou do sebe. Nakonec vmíchám fazole a nechám uležet minimálně hodinu, ideálně však přes noc.
- Servíruju nejlépe na opečeném chlebu s parmezánem navrch.
Recept vznikl ve spolupráci s milujemeocet.cz
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)