Ne každý je milovník vnitřností, ale musím říct, že alespoň u nás doma si našly svoje místo. Zejména játra ale připravuji stále dokola na jeden způsob, a tak jsem hledala recept, který budu moct vyzkoušet jako novinku. Tyhle játra s omáčkou určitě zařadím jako stálici na našem jídelníčku, jsou totiž celkem jednoduchá, rychlá a hlavně fakt chutná. Zkuste je taky.
4 porce
- 3 lžíce oleje
- větší cibule
- stroužek česneku
- 500g kuřecích jater
- lžička uzené papriky
- 1/2 lžičky mletého římského kmínu
- 250g kapie
- lžíce rajčatového protlaku
- 1dcl vody
- 1,5dcl smetany
- sůl
- citronová šťáva, chilli
- Na oleji nechám zesklovatět na půlkolečka nakrájenou cibuli a nasekaný česnek.
- Přidám k nim očištěná a na větší kusy nakrájená kuřecí játra a pozvolna opékám ze všech stran.
- K játrům přidám koření, uzenou papriku a římský kmín, promíchám.
- Vmíchám na proužky nakrájenou kapii a protlak a nechám společně krátce opéct.
- Játra zaliju vodou a smetanou, osolím a nechám pod pokličkou dusit asi 15 minut.
- Hotové jídlo dosolím, přidám pár kapek citronové šťávy na dochucení a chilli. Podávám s chlebem nebo rýží.
Recept vypadá zajímavě, vyzkouším. Jen jsem se chtěl zeptat jakou smetanu, na vaření (10%) nebo na šlehání (30%)?
OdpovědětVymazatpokud chcete hustší omáčku, tak 30%, pokud jemnější, tak 10 :)
Vymazat