19. června 2023

Játra v krémové paprikové omáčce


Ne každý je milovník vnitřností, ale musím říct, že alespoň u nás doma si našly svoje místo. Zejména játra ale připravuji stále dokola na jeden způsob, a tak jsem hledala recept, který budu moct vyzkoušet jako novinku. Tyhle játra s omáčkou určitě zařadím jako stálici na našem jídelníčku, jsou totiž celkem jednoduchá, rychlá a hlavně fakt chutná. Zkuste je taky.



4 porce

  • 3 lžíce oleje
  • větší cibule
  • stroužek česneku
  • 500g kuřecích jater
  • lžička uzené papriky
  • 1/2 lžičky mletého římského kmínu
  • 250g kapie
  • lžíce rajčatového protlaku
  • 1dcl vody
  • 1,5dcl smetany
  • sůl
  • citronová šťáva, chilli

  1. Na oleji nechám zesklovatět na půlkolečka nakrájenou cibuli a nasekaný česnek.
  2. Přidám k nim očištěná a na větší kusy nakrájená kuřecí játra a pozvolna opékám ze všech stran.
  3. K játrům přidám koření, uzenou papriku a římský kmín, promíchám.
  4. Vmíchám na proužky nakrájenou kapii a protlak a nechám společně krátce opéct.
  5. Játra zaliju vodou a smetanou, osolím a nechám pod pokličkou dusit asi 15 minut.
  6. Hotové jídlo dosolím, přidám pár kapek citronové šťávy na dochucení a chilli. Podávám s chlebem nebo rýží.


2 komentáře:

  1. Recept vypadá zajímavě, vyzkouším. Jen jsem se chtěl zeptat jakou smetanu, na vaření (10%) nebo na šlehání (30%)?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. pokud chcete hustší omáčku, tak 30%, pokud jemnější, tak 10 :)

      Vymazat

Za všechny komentáře děkuji :)