Tenhle lehký italský dezert dělám moc ráda a pro jeho jednoduchost bych ho asi mohla dělat častěji. Dnes je to zcela aktuální a sezónní záležitost, kdy jsem při přípravě použila bezová květenství, díky nimž dostane panna cotta velmi příjemnou květinovou vůni i chuť. Želatinu jsem už před lety vyměnila za agar, protože se mi s ním lépe pracuje a výsledek je vždycky stoprocentní, ať už ji nechávám ve skleničkách nebo ji nakonec vyklopím. Připravte si ji taky.
5-6 porcí
- 500ml smetany na vaření
- 4 větší květenství černého bezu
- 70g cukru
- 5g agaru
- olej
- Smetanu naliju do nádoby a ponořím do ní květy bezu. Takto nechám v chladu louhovat přes noc.
- Druhý den smetanu přecedím přes cedník, naliju ji do hrnce a přidám cukr spolu s agarem.
- Smetanovou směs pak pozvolna za občasného míchání přivedu k varu a vařím asi 3 minuty.
- Skleničky vymažu olejem a smetanu do ní naliju. Nechám zchladnout na pokojovou teplotu a nakonec vložím do lednice úplně ztuhnout.
- Servíruju jen tak nebo s jahodami a pokud máte bezový sirup, můžete jím panna cottu před podáváním lehce zakápnout.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)