Různé druhy cheesecaků jsou velmi populární a já se ani nedivím. Jemná chuť, příjemná konzistence a minimum těsta nebo korpusu. Nedávno jsem ale zkusila nám trochu geograficky bližší verzi cheesecaku, polský sernik. Peče se z tvarohu a je vlastně úplně bez sušenkového základu, jen krásně krémová náplň. A to chceš, fakt! Zkuste si ho se mnou.
forma 20cm
- 500g tvarohu ve vaničce, polo/tučného
- 2 vejce
- 80g změklého másla
- 70g cukru
- 2 lžíce bramborového škrobu
- Do mísy postupně přidám všechny suroviny, tvaroh, vejce, máslo, cukr a škrob.
- Vše společně důkladně prošlehám v robotu nebo šlehačem na střední otáčky alespoň 5 minut.
- Formu vyložím pečícím papírem, těsto do něj přendám a povrch uhladím.
- Troubu předehřeju na 190°C a peču 20 minut. Potom teplotu snížím na 150°C a peču dalších 20 minut. Nakonec teplotu snížím na 120°C a dopékám ještě asi 35 minut.
- Hotový sernik nechám vychladnout a před servírováním ještě vychladit v lednici.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)