16. května 2023

Tvarohový sernik



Různé druhy cheesecaků jsou velmi populární a já se ani nedivím. Jemná chuť, příjemná konzistence a minimum těsta nebo korpusu. Nedávno jsem ale zkusila nám trochu geograficky bližší verzi cheesecaku, polský sernik. Peče se z tvarohu a je vlastně úplně bez sušenkového základu, jen krásně krémová náplň. A to chceš, fakt! Zkuste si ho se mnou.



forma 20cm

  • 500g tvarohu ve vaničce, polo/tučného
  • 2 vejce
  • 80g změklého másla
  • 70g cukru
  • 2 lžíce bramborového škrobu

  1. Do mísy postupně přidám všechny suroviny, tvaroh, vejce, máslo, cukr a škrob.
  2. Vše společně důkladně prošlehám v robotu nebo šlehačem na střední otáčky alespoň 5 minut.
  3. Formu vyložím pečícím papírem, těsto do něj přendám a povrch uhladím.
  4. Troubu předehřeju na 190°C a peču 20 minut. Potom teplotu snížím na 150°C a peču dalších 20 minut. Nakonec teplotu snížím na 120°C a dopékám ještě asi 35 minut.
  5. Hotový sernik nechám vychladnout a před servírováním ještě vychladit v lednici. 


Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)