Některá jídla u nás můžeme často a na sto způsobů a jedním z takových jsou právě plněné tortilly. Když není čas nebo chuť vařit něco teplého, i tak s nimi během chvíle vytvořím chutné a plnohodnotné jídlo, jako to dnešní. Tortilla ukrývá krémové žervé, uzeného lososa (toho miluju!), hořčičnou zálivku a barevnou křupavou zeleninu. Tenhle wrap je super jako svačina na cesty, obstojný oběd i večeře, ale můžete ho i nakrájet na jednotlivá kolečka a vzniknou tak barevné jednohubky.
2 porce
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička medu
- špetka soli a pepře
- 2ks Soft Flour Tortillas Antica Cantina (25cm)
- 40g žervé nebo krémového sýra
- 100g uzeného lososa
- 1 větší mrkev
- kapie
- hrst rukoly
- Nejprve si připravím zálivku, na tu prošlehám společně hořčici, olej, med, sůl a pepř a dám stranou.
- Na tortillu namažu žervé (ne úplně do krajů) a rozložím plátky lososa. Rybu pokapu připravenou zálivkou.
- Mrkev a kapii nakrájím na tenké proužky a rozložím na prostředek tortill. Na zeleninu přidám rukolu, kraje tortilly přehnu přes náplň a potom zaroluju, aby náplň nikde nečouhala ven. Před podáváním každý wrap překrojím napůl.
Recept vznikl ve spolupráci s Antica Cantina.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)