Čím jsem starší, tím častěji mám málo času na přípravu jídla, ale rozhodně se díky tomu nechceme doma odbývat. A v takových chvílích přicházejí na řadu jídla z jenoho pekáče nebo jedné pánve, které nevyžadují tolik přípravy nebo pozornosti a přesto vznikne dobré jídlo. Dnešní recept je jeden z takových, vše připravíte v jedné pánvi a větší pozornost musíte věnovat jen karamelizování cibulky. Je to vlastně takové spojení italské a francouzské kuchyně, takže jestli máte rádi cibulačku, tohle jídlo bude přesně pro vás.
2 porce
- 250g cibule
- 3 lžíce oleje
- 3 lžíce bílého vína (nemusí být)
- 300ml vývaru
- 250g těstovin
- 1dcl smetany ke šlehání
- 2 lžíce parmezánu + k servírování
- sůl a pepř
- Cibuli oloupu a nakrájím na tenká půlkolečka. Ta pozvolna opékám na pánvi s olejem dozlatova, což vyžaduje časté míchání a slabší plamen.
- Když je cibule zlatavá, zaliju ji vínem a nechám odpařit.
- K cibuli přidám vývar, těstoviny, osolím a nechám pozvolna bublat, dokud se těstoviny neuvaří al dente. Případně pokud je tekutiny málo a těstoviny nejsou na počátku ponořené, přidám ještě vývar nebo vodu navíc.
- Do hotových těstovin přidám smetanu a parmezán, promíchám, podle potřeby ještě dosolím a přidám pepř a nechám krátce probublat.
- Podávám s parmezánem, případně petrželkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)