Kdo by nemiloval pizzu? Ne nadarmo je právě pizza jedním z nejrozšířenějších jídel po celém světě, je prostě báječná a najdete ji v bezpočtu variací. Dnes vám ve spolupráci s Milujemeocet.cz přináším recept na pizzu s trhaným kuřetem a domácí bbq omáčkou, který se vám bude hodit vždycky, když budete chtít kreativně využít zbylé maso třeba z pečeného kuřete. To se jen s omáčkou promíchá a vznikne neobyčejný základ, který doplňuje zelenina a sýr na křupavém nadýchaném těstě. Připravit tuhle pizzu není vůbec těžké, vyzkoušejte a uvidíte, omáčku ale využijete i samostatně jako vymazlenou přílohu třeba ke grilování.
2-3 pizzy
těsto
- 400g hladké mouky
- sušené droždí
- špetka soli a cukru
- 200-220ml vlažné vody
- 2 lžíce olivového oleje
omáčka
- 250g kvalitního kečupu
- 2-3 lžíce jablečného octa z Bzence
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce tekutého kouře nebo lžička uzené papriky
- lžička cukru
dohotovení
- 250g pečeného kuřecího masa
- 200g kukuřice
- červená cibule
- 300g mozzarelly
- Na těsto nasypu do mísy mouku, droždí, cukr a sůl. K nim pak přiliju vodu a olej a uhnětu hladké pružné těsto. Vodu přidávám postupně, protože každá mouka saje jinak.
- Těsto přikryju utěrkou a nechám v teple vykynout alespoň hodinu. Nakynuté těsto rozdělím na dvě nebo tři části, na pomoučené ploše nejprve rozválím, a potom rukama vytáhnu tenké placky s vyšším okrajem. Připravené těsto přendám na pečicí papír.
- Na bbq omáčku v misce promíchám kečup, jablečný ocet, sójovku, tekutý kouř nebo uzenou papriku a cukr. Hotovou omáčku smíchám s natrhaným kuřetem a rozdělím na jednotlivé pizzy.
- Troubu předehřeju na 250°C (pokud máte kámen, tím lépe, dejte ho rozehřát hned na začátku) a pizzy peču postupně asi 10 minut. Potom navrch každé pizzy rozložím kukuřici, cibuli na měsíčky a mozzarellu a nechám dopéct asi 3 minuty, než se sýr rozteče.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)