Za okny máme ještě sníh, ale dnešním receptem už opravdu přivolávám jaro. Hrášková pomazánka je způsob, jak do jídelníčku zase trochu jinak zapojit víc zeleniny a překvapivě měla úspěch i u dětí. Servírování je dost variabilní, můžete jí dát na chleba jen tak, doplnit ji o zeleninu nebo třeba lososa. Nebo všechno dohromady, to je alespoň za mě nej. Pokud chcete pomazánku extra krémovou, prožeňte ji hlubokým mixérem klidně delší dobu, tyčák zvládne pomazánku taky, jen v ní asi budete cítit trochu slupky. Můžete ji taky použít jako pesto, tedy na těstoviny nebo všude tam, kam byste pesto dali. Dobrou chuť!
1 dávka
- lžíce oleje
- menší cibule
- 150g mraženého hrášku
- 100g žervé
- sůl a pepř
- 20g parmezánu
- citronová šťáva + olej na zjemnění
- Na oleji nechám zesklovatět nahrubo nakrájenou cibuli.
- Pak k ní přidám hrášek a restuju pár minut, než hrášek změkne.
- Zeleninu přendám do vysoké nádoby, přidám žervé, sůl, trochu pepře a parmezán a vše rozmixuju do požadované jemnosti.
- Podle chuti přidám citronovou šťávu a olej na zjemnění. Pomazánku nechám vychladnout a podávám.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)