8. března 2023

Krémová hrášková pomazánka



Za okny máme ještě sníh, ale dnešním receptem už opravdu přivolávám jaro. Hrášková pomazánka je způsob, jak do jídelníčku zase trochu jinak zapojit víc zeleniny a překvapivě měla úspěch i u dětí. Servírování je dost variabilní, můžete jí dát na chleba jen tak, doplnit ji o zeleninu nebo třeba lososa. Nebo všechno dohromady, to je alespoň za mě nej. Pokud chcete pomazánku extra krémovou, prožeňte ji hlubokým mixérem klidně delší dobu, tyčák zvládne pomazánku taky, jen v ní asi budete cítit trochu slupky. Můžete ji taky použít jako pesto, tedy na těstoviny nebo všude tam, kam byste pesto dali. Dobrou chuť!



1 dávka

  • lžíce oleje
  • menší cibule
  • 150g mraženého hrášku
  • 100g žervé
  • sůl a pepř
  • 20g parmezánu
  • citronová šťáva + olej na zjemnění

  1. Na oleji nechám zesklovatět nahrubo nakrájenou cibuli.
  2. Pak k ní přidám hrášek a restuju pár minut, než hrášek změkne.
  3. Zeleninu přendám do vysoké nádoby, přidám žervé, sůl, trochu pepře a parmezán a vše rozmixuju do požadované jemnosti.
  4. Podle chuti přidám citronovou šťávu a olej na zjemnění. Pomazánku nechám vychladnout a podávám.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)