Vánoce se rychle blíží, takže právě teď nastává ten vhodný čas pro přípravu jedlých dárků. Letos mám pro vás inspiraci hned na tři ochucené octy, které jdou potom využít na dochucení salátů, marinád a dalších jídel. Na jejich přípravu kromě bylinek a dalších surovin potřebujete hlavně kvalitní ocet, já jsem zvolila Bílý vinný ocet od Bzeneckého octa, který dobře natáhne chuť a vůni všech přidaných ingrediencí. Potěšíte jimi určitě nejednoho milovníka dobrého jídla a vaření, tak se pusťme do toho.
Středomořský ocet
- snítka čerstvého rozmarýnu
- kůra z poloviny citronu (pouze žlutá část)
- lžička barevného pepře
- 2dcl Bílého vinného Bzeneckého octa
- Do čisté lahvičky vložím snítku rozmarýnu, přidám citronovou kůru a pepř.
- Vše zaliju pod okraj bílým vinným octem, sklenici uzavřu a dám uležet do temna.
Jahodový ocet
- hrst jahod (i mražených)
- 2dcl Bílého vinného Bzeneckého octa
- Jahody rozmačkám vidličkou na jemnou kaši, kterou přes plátýnko přepasíruju.
- Šťávu z jahod naliju do sklenice a zbytek doliju octem. Zavíčkuju a nechám uležet v temnu.
Ocet v asijském stylu
- stvol citronové trávy
- 3-4 plátky zázvoru
- kůra z poloviny limetky (pouze zelená část)
- chilli paprička
- 2dcl Bílého vinného Bzeneckého octa
- Citronovou trávu nakrájím na špalíky a spolu se zázvorem, limetkovou kůrou a chilli vložím do sklenice.
- Sklenici zaliju octem, uzavřu a nechám macerovat v temnu.
Příspěvek vznikl ve spolupráci s Milujeme ocet.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)