Tak, přesně za měsíc tady máme Vánoce. Přesně za měsíc budeme chystat bramborový salát a řízky, kapra a další tradiční jídla na štědrovečerní stůl. Co se týče salátu, tak já zůstanu u oveřené klasiky, ale zkusit si ten vídeňský se podle mě určitě vyplatí. Je rozhodně odlehčenější než ten náš a přesto působí slavnostním a svátečním dojmem. Rozhodně po něm nebudete mít těžký žaludek...
4 porce
- cca 800g brambor
- 2dcl hovězího vývaru
- lžička dijonské hořčice
- 2 lžíce oleje
- 3 lžíce octa
- menší červená cibule
- pažitka
- sůl a pepř
- Brambory ve slupce uvařím v osolené vodě doměkka. Ještě teplé je potom oloupu a nakrájím na plátky.
- Vývar přivedu k varu, nakonec do něj přidám hořčici a rozšlehám dohladka.
- Vývar naliju na teplé brambory, přidám olej, ocet, sůl a pepř a chvilku jemně promíchávám, aby do sebe brambory natáhly vývar.
- Nakonec přidám najemno nasekanou cibulku a pažitku a podle chuti ještě dosolím. Nechám odležet a podávám ho nejlépe o pokojové teplotě.
konečně smysluplný návod na tenhle salát ... předpokládám, že sklidím konečně chválu - manžel po něm už dlouho vytrvale touží :)) díky
OdpovědětVymazatTak snad to dopadlo dobře, ono nakonec to není nic složitého a je to fajn variace na salát...
Vymazat