Víte, že lze klasický vývar "přeučit" na asijský? Doma vždy nějaký vývar v zásobě mám, ať už to je domácí nebo kupovaný. Když mě pak popadne chuť, je velmi jednoduché takový vývar jen dochutit a vznikne základ, ze kterého uděláte nejrůznější polévky v asijském stylu a odpadne tím dlouhé vaření. Do takového vývaru pak už jen stačí podle chuti přidat nudle, zeleninu, vařené vajíčko nebo třeba zbytek pečeného masa a máte hotovo. Nebo můžete horký popíjet jen tak, je to lahoda.
2 porce
- cca 5 plátků čerstvého zázvoru
- stroužek česneku
- půl červené cibule
- 3 chilli papričky (čerstvé nebo sušené)
- 500ml vývaru (nejlépe drůbeží, ale jde i zeleninový a hovězí)
- cca 6 lžic sójové nebo rybí omáčky
- šťáva z poloviny limetky
- jarní cibulka a čerstvý koriandr
- Zázvor spolu s vyloupnutým česnekem, na kousky nakrájenou cibulí a papričkami nasucho opražím v hrnci, aby se rozvoněly.
- Přidám vývar a přivedu k varu, vařím asi 10-15 minut. Potom je možné vývar scedit.
- Ke konci přidám omáčku, limetkovou šťávu na dochucení, krátce provařím a vmíchám najemno nasekanou cibulku a koriandr.
TIP: Pokud chcete vývar ve stylu pho, tak do základu k opražení přidejte vietnamskou skořici, kardamom a hvězdičku badyánu.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)