5. října 2022

Noky s pestem a zeleninou z jednoho plechu



Čím dál tím víc objevuju výhody jídel z jednoho pekáče, plechu nebo hrnce. Asi si budeme rozumět, jídla, u kterých strávíte jen chvíli přípravou a vše za vás potom už udělá trouba nebo sporák, jsou prostě někdy obrovská výhoda a ulehčení. Dnes jsem takhle zkusila připravit noky, no, nikdy bych nevěřila, že se noky v troubě upečou tak, že budou měkkoučké a nadýchané... Navíc to, že se pečou rovnou i se zeleninou, pomůže propojit všechny chutě a vůně. Za mě super tip na jídlo přes týden a rozhodně ho budu dělat častěji.



2-3 porce

  • 500g balení noků
  • červená cibule
  • 300g (cherry) rajčat
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • 2 lžíce bazalkového pesta
  • sůl a pepř
  • čerstvá bazalka a parmezán na dokončení

  1. Noky vyndám z obalu a oddělím od sebe tak, aby žádný z nich nebyl slepený dohromady s jiným. Naypu je pak na plech.
  2. Rajčata nakrájím na kousky velikosti noku, cherry rajčata na půl a červenou cibuli na měsíčky. Přidám k nokům na plech.
  3. Na noky přidám balzamikový ocet a olej, osolím, přidám pepř a promíchám. 
  4. Směs nakonec po plechu rozmístím tak, aby byla v jedné vrstvě rovnoměrně a peču v troubě předehřáté na 200°C asi 20 minut, až jsou noky měkké a zelenina lehce upečená.
  5. Hotové noky se zeleninou promíchám s bazalkovým pestem a servíruju s čerstvou bazalkou a hoblinkami parmezánu.


4 komentáře:

  1. Díky za recept - zajímavé, že nejsou potřeba předvařit. Vyzkouším.

    OdpovědětVymazat
  2. Super recept, dělám už po několikáté. Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to jsem moc ráda, taky je dělám dokola v různých obměnách...

      Vymazat

Za všechny komentáře děkuji :)