Čím dál tím víc objevuju výhody jídel z jednoho pekáče, plechu nebo hrnce. Asi si budeme rozumět, jídla, u kterých strávíte jen chvíli přípravou a vše za vás potom už udělá trouba nebo sporák, jsou prostě někdy obrovská výhoda a ulehčení. Dnes jsem takhle zkusila připravit noky, no, nikdy bych nevěřila, že se noky v troubě upečou tak, že budou měkkoučké a nadýchané... Navíc to, že se pečou rovnou i se zeleninou, pomůže propojit všechny chutě a vůně. Za mě super tip na jídlo přes týden a rozhodně ho budu dělat častěji.
2-3 porce
- 500g balení noků
- červená cibule
- 300g (cherry) rajčat
- 3 lžíce oleje
- 2 lžíce balzamikového octa
- 2 lžíce bazalkového pesta
- sůl a pepř
- čerstvá bazalka a parmezán na dokončení
- Noky vyndám z obalu a oddělím od sebe tak, aby žádný z nich nebyl slepený dohromady s jiným. Naypu je pak na plech.
- Rajčata nakrájím na kousky velikosti noku, cherry rajčata na půl a červenou cibuli na měsíčky. Přidám k nokům na plech.
- Na noky přidám balzamikový ocet a olej, osolím, přidám pepř a promíchám.
- Směs nakonec po plechu rozmístím tak, aby byla v jedné vrstvě rovnoměrně a peču v troubě předehřáté na 200°C asi 20 minut, až jsou noky měkké a zelenina lehce upečená.
- Hotové noky se zeleninou promíchám s bazalkovým pestem a servíruju s čerstvou bazalkou a hoblinkami parmezánu.
Díky za recept - zajímavé, že nejsou potřeba předvařit. Vyzkouším.
OdpovědětVymazatPrávě, že nejsou :) Snad budou chutnat! K.
VymazatSuper recept, dělám už po několikáté. Lenka
OdpovědětVymazatto jsem moc ráda, taky je dělám dokola v různých obměnách...
Vymazat