Sezóna hub je tady a i když jsem sama ještě neměla příležitost si do lesa zajít, něco dobrého z nich si dám ráda vždycky. Nádivka je výborný způsob, jak houby zpracovat, ať už to budou čerstvé nebo sušené. Pokud ji doplníte bylinkami a ještě navíc masem, vznikne vám velmi chutné a syté jídlo přesně do tohoto období. S bramborami je to super oběd!
forma 10x25cm
- hrst sušených hub
- 3 lžíce oleje
- cibule
- 2 stroužky česneku
- 200g žampionů nebo lesních hub
- 1,5dcl mléka
- 8 starších rohlíků
- 1 vejce
- 300g zbylého pečeného krůtího masa na kostky, nudličky
- hrst bylinek (petrželka, rozmarýn, libeček)
- sůl a pepř
- máslo
- Sušené houby zaliju asi 1dcl vroucí vody a zakryté nechám alespoň 15 minut nabobtnat.
- Cibuli nakrájím na kostičky a nechám na oleji zesklovatět. Potom přidám nasekaný česnek a houby a společně dusím pod pokličkou cca 10 minut). Osolím, přidám pepř a promíchám.
- Rohlíky nakrájím na kostky, zaliju mlékem a nechám stát. Žloutek přidám k rohlíkům a bílek vyšlehám na sníh.
- K rohlíkům přidám houbovou směs, sušené houby i s nálevem (pomůže šťavnatosti nádivky i chuti), krůtí maso a nasekané bylinky. Vše společně promíchám, dosolím a nakonec vmíchám sníh,
- Takto připravenou nádivku přendám do formy vymazané máslem (nebo jen vyložené pečícím papírem, půjde potom z formy bez problémů) a peču v troubě předehřáté na 190°C dozlatova asi 30 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)