S tím, jak venku klesá teplota, dostávám chuť na jídla, která zahřejí. Nemusí to ale nutně být polévky, guláše a podobné dobroty, dost často si sluníčko kompenzuju třeba i asijskou kuchyní. No a dnes je to právě takový recept na jídlo jako z čínské restaurace, které ale zvládnete doma a věřím, že ho budete dělat docela často. Je totiž rychlé a moc dobré, moc toho k přípravě nepotřebujete a je to fakt mňamka. Tak jdem na to.
2 porce
- vejce
- vrchovatá lžíce hladké mouky
- lžíce kukuřičného nebo jiného škrobu
- sůl
- 300g kuřecích prsou nebo stehenních řízků
- olej
- kůra a šťáva z jednoho většího pomeranče
- lžíce cukru
- lžíce rýžového octa
- 2 lžíce sójové omáčky
- stroužek česneku + podobně velký kousek zázvoru
- špetka chilli, vločky
- Do misky vyklepnu vejce, přidám mouku, škrob a špetku soli, promíchám v těstíčko.
- Maso nakrájím na kousky (kostičky nebo nudličky) velké asi 3cm, přidám do misky s těstíčkem a rovnoměrně obalím.
- Na pánvi rozehřeju vyšší vrstvu oleje a kuře v něm osmažím ze všech stran dozlatova, dám stranou a vyleju olej.
- Na pánev přidám pomerančovou kůru a šťávu, cukr, ocet, sójovku, najemno nasekaný česnek, zázvor a chilli a společně svařím na hustou omáčku.
- Do omáčky potom přidám smažené kousky kuřete, promíchám, aby se maso v omáčcce obalilo a podávám nejlépe s rýží.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)