Tortilly jsou super věc, pro mě hlavně proto, že se dají plnit na nespočet způsobů. V létě si venku ráda celkem často dám maso z grilu, ale jak přijde na přípravu jídel doma, volím raději bezmasé varianty. Proto mám pro vás jeden takový recept na plněné tortilly, je v nich lehký zelný salát a navrch křupavá kořeněná cizrna. Věřím, že tady po mase ani nevzdechnete a přesto si výborně pochutnáte.
2 porce
- 150g červeného zelí
- 50g mrkve
- jarní cibulka
- lžíce olivového oleje
- lžíce limetkové šťávy
- konzerva cizrny
- lžička koření na tacos, gyros nebo fajitas
- 2 lžíce oleje
- ½ balení Soft Flour Tortillas 20cm Antica Cantina
- sůl
- limetka, koriandr a zakysaná smetana k servírování
- Na salát nakrájím zelí na tenké proužky, mrkev na nudličky a promačkám v dlaních, aby zelenina zkřehla.
- K zelí přidám nasekanou jarní cibulku, olej, limetu, sůl a pepř a promíchám.
- Cizrnu promíchám s kořením a olejem a pozvolna opeču na pánvi dozlatova.
- Tortilly rozložím na servírovací talíř, na ně rozdělím salát a potom i cizrnu.
- Nakonec přidám koriandr, zakysanou smetanu a měsíčky limety k dochucení.
Recept jsem připravila ve spolupráci se značkou Antica Cantina.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)