22. srpna 2022

Tortillové loďky se salátem a kořeněnou cizrnou



Tortilly jsou super věc, pro mě hlavně proto, že se dají plnit na nespočet způsobů. V létě si venku ráda celkem často dám maso z grilu, ale jak přijde na přípravu jídel doma, volím raději bezmasé varianty. Proto mám pro vás jeden takový recept na plněné tortilly, je v nich lehký zelný salát a navrch křupavá kořeněná cizrna. Věřím, že tady po mase ani nevzdechnete a přesto si výborně pochutnáte.



2 porce

  • 150g červeného zelí
  • 50g mrkve
  • jarní cibulka
  • lžíce olivového oleje
  • lžíce limetkové šťávy
  • konzerva cizrny
  • lžička koření na tacos, gyros nebo fajitas
  • 2 lžíce oleje
  • ½ balení Soft Flour Tortillas 20cm Antica Cantina
  • sůl 
  • limetka, koriandr a zakysaná smetana k servírování

  1. Na salát nakrájím zelí na tenké proužky, mrkev na nudličky a promačkám v dlaních, aby zelenina zkřehla.
  2. K zelí přidám nasekanou jarní cibulku, olej, limetu, sůl a pepř a promíchám.
  3. Cizrnu promíchám s kořením a olejem a pozvolna opeču na pánvi dozlatova.
  4. Tortilly rozložím na servírovací talíř, na ně rozdělím salát a potom i cizrnu.
  5. Nakonec přidám koriandr, zakysanou smetanu a měsíčky limety k dochucení.

Recept jsem připravila ve spolupráci se značkou Antica Cantina.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)