Pomalu vybírám zásoby z mrazáku před další sezónou, a tak vlastně vznikl i dnešní recept. Je na osvěžující chlebíček s citronem, kde najdete nejen kůru, ale i šťávu a borůvky. Ty jsem právě použila z mrazáku, ale pokud nemáte, můžete dát bez obav čerstvé nebo je nahradit třeba malinami.
chlebíčková forma
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 3/4 hrnku cukru
- prášek do pečiva
- 1/2 hrnku oleje
- 2 vejce
- hrnek podmáslí
- šťáva a kůra z půlky citronu
- vanilkový extrakt
- hrst borůvek
- Do mísy nasypu mouku, přidám cukr a prášek do pečiva.
- K suchým ingrediencím přidám olej, rozklepnu vejce, naliju podmáslí, šťávu a kůru z citronu a vanilkový extrakt.
- Vše promíchám, aby vzniklo hladké polotekuté těsto.
- Do připraveného těsta opatrně vmíchám borůvky.
- Formu vymažu máslem a vysypu polohrubou moukou. Těsto do ní přeliju a dám péct do trouby předehřáté na 180°C dozlatova na asi 30 minut. Hotový chlebíček poznáte podle toho, že do něj zapíchnete špejli a ta vyjde z těsta čistá.
- Upečený chlebíček nechám chvíli zchladnout a vyklopím ho z formy.
- Podávám ho s polevou z citronové šťávy a moučkového cukru.
Ahoj, chlebíček jsem pekla, jen jsem použila rybíz, a moc chutnal, výborný a jednoduchý recept :-) Děkuji! Měj se hezky :)
OdpovědětVymazatTo se krásně čte, děkuju moc! K.
Vymazat