Za týden zase přijde na řadu otázka, co s vykoledovanými vejci. Letos jsem si pro vás připravila recept na nakládaná vajíčka v červené řepě, která jim dodá efektní barvu. Po naložení se žloutek smíchá s dalšími surovinami, aby vznikla hladká náplň, kterou se potom naplní barevné bílky. Takto připravená vajíčka jsou výborná jen tak, na chlebu, křupavé bagetě nebo navíc obložené lososem a kapary obstojí jako luxusnější forma občerstvení třeba na párty.
1 dávka
- 1 větší (před)vařená řepa
- 150ml klasického octa
- 200-300ml vody
- lžíce cukru
- větší špetka soli
- 5 vajec natvrdo
- 100g čerstvého sýra
- lžička dijonské hořčice
- sůl a pepř
- Řepu nastrouhám najemno, přendám do zavařovací sklenice vhodné velikosti a zaliju octem, vodou, přidám cukr a sůl, promíchám.
- Vejce oloupu a vložím do nálevu, aby byla všechna zakrytá a nechám do druhého dne v lednici marinovat.
- Druhý den vejce vyndám z nálevu, nechám okapat a překrojím na poloviny.
- Žloutky vyndám do misky, promíchám je s čerstvým sýrem, hořčicí, špetkou soli a pepře v hladký krém, kterým pomocí zdobicí špičky nazdobím vydlabané poloviny vajec.
- Servíruju nejlépe s čerstvými bylinkami a pečivem.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)