13. dubna 2025

Nakládaná ďábelská vejce s červenou řepou



Za týden zase přijde na řadu otázka, co s vykoledovanými vejci. Letos jsem si pro vás připravila recept na nakládaná vajíčka v červené řepě, která jim dodá efektní barvu. Po naložení se žloutek smíchá s dalšími surovinami, aby vznikla hladká náplň, kterou se potom naplní barevné bílky. Takto připravená vajíčka jsou výborná jen tak, na chlebu, křupavé bagetě nebo navíc obložené lososem a kapary obstojí jako luxusnější forma občerstvení třeba na párty.



1 dávka

  • 1 větší (před)vařená řepa
  • 150ml klasického octa
  • 200-300ml vody
  • lžíce cukru
  • větší špetka soli
  • 5 vajec natvrdo
  • 100g čerstvého sýra
  • lžička dijonské hořčice
  • sůl a pepř
  1. Řepu nastrouhám najemno, přendám do zavařovací sklenice vhodné velikosti a zaliju octem, vodou, přidám cukr a sůl, promíchám.
  2. Vejce oloupu a vložím do nálevu, aby byla všechna zakrytá a nechám do druhého dne v lednici marinovat.
  3. Druhý den vejce vyndám z nálevu, nechám okapat a překrojím na poloviny.
  4. Žloutky vyndám do misky, promíchám je s čerstvým sýrem, hořčicí, špetkou soli a pepře v hladký krém, kterým pomocí zdobicí špičky nazdobím vydlabané poloviny vajec.
  5. Servíruju nejlépe s čerstvými bylinkami a pečivem.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)