23. března 2025

Rýžová miska s pikantním tuňákem



Jak jste na tom v jídelníčku s rybami? Pokud je máte rádi, zbystřete. Někdy ty nejjednoduší jídla překvapí a to dnešní je přesně tento případ. Rýžová miska s pikantním tuňákem v asijském stylu se vyplatí udělat, pokud vám zbyla vařená rýže, a v tu chvíli jde fakt o bleskovou přípravu. Na vaření přes týden jako dělané, už dnes si můžete pochutnat...



  • 80g konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
  • lžíce majonézy
  • lžíce sójové omáčky
  • sezamový olej
  • lžička chilli omáčky
  • vařená rýže
  • cca 100g okurky na tenké plátky
  • řasa nori nastříhaná nadrobno
  • sezam

  1. Tuňáka sliju a přendám do misky.
  2. Přidám k němu sójovku, sezamový olej a chilli omáčku a promíchám.
  3. Na dno misky rozložím rýži, na ni přidám tuňáka, okurku, mořskou řasu a sezam. Podávám.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)