16. srpna 2024

Italská piadina s olivovou tapenádou

Dnes přicházím opět s rychlým receptem na letní jídlo, které využijete kdykoliv, kdy vás přepadne hlad... Je to plněná piadina v italském stylu, s olivovou tapenádou, čerstvou rukolou, mozzarellou a prosciuttem. Hotová je za chvíli a vy se s ní budete cítit jako na dovolené v Itálii. Piadina je trochu podobná tortille, ale je silnější a tím i vydatnější, pokud ji ale neseženete, můžete jí zaměnit třeba právě za ní.

2 porce 
tapenáda
  • hrst zelených oliv
  • lžíce kapar
  • bazalka
  • 4 lžíce olivového oleje
  • šťáva a kůra z poloviny citronu
zbytek
  • piadina
  • parmezán
  • rukola
  • mozzarella
  • prosciutto
  • olivový olej
  1. Na tapenádu rozmixuju olivy, kapary, bazalku spolu s olejem a šťávou i kůrou z citronu. 
  2. Piadinu zasypu strouhaným parmezánem a nechám krátce zapéct nasucho v pánvi nebo v grilu.
  3. Přidám tapenádu, rukolu, pršut a mozzarellu.
  4. Nakonec zakápnu olejem, přeložím, překrojím napůl a servíruju.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)