Ideální přílohou tohoto jídla jsou těstoviny, kdo by totiž neznal špagety s kuličkami a omáčkou? pokud se vám ale nechce vařit navíc, zmáknete to i s dobrým chlebem nebo bagetou a dokážu si je i představit v bagetě naplněné. Klasickou masovou směs v kuličkách jsem trochu odlehčila a použila kuřecí mleté, každopádně i krůtí bude výborné. Kuličky jsou navíc ovoněné citronovou kůrou a bylinkami, za mě lehké letní jídlo.
4 porce
- 500g mletého kuřecího nebo krůtího masa
- ½ hrnku strouhanky
- kůra z poloviny citronu
- 2 lžíce strouhaného parmezánu + k servírování
- svazek bylinek (oregano, petrželka, bazalka, rozmarýn)
- 3 lžíce oleje
- menší cibule
- stroužek česneku
- 1,5dcl bílého vína
- 0,5l rajčatové passaty
- 1dcl smetany na vaření
- sůl a pepř
- Na kuličky promíchám v míse maso společně se strouhankou, citronovou kůrou, parmezánem a nasekanými bylinkami.
- Vše společně promíchám, osolím a přidám pepř a vytvořím kuličky o velikosti pingpongového míčku.
- Kuličky opékám ze všech stran dozlatova na oleji, potom je dám stranou.
- Na oleji zbylém po pečení kuliček nechám zesklovatět najemno nasekanou cibuli a česnek, přidám víno a nechám lehce odpařit.
- Vše zaliju passatou a nechám probublávat, aby omáčka zhoustla.
- Nakonec dochutím solí a pepřem a přidám smetanu na zjemnění.
- Kuličky vrátím do omáčky, nechám prohřát a podávám zasypané parmezánem buď s čerstvou bagetou nebo uvařenými těstovinami.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)