Na cestování mě hodně baví ochutnávání místních jídel a když jsme před pár lety vyrazili po svatbě do Řecka na Rhodos, nebylo tomu jinak. Od té doby doma připravuju gyros podle chutí, které jsem tam měla možnost si zažít a zamilovala jsem si je. Můžete sice koupit už hotové koření, připravit si vlastní směs ale není vůbec složité a budete mít chuť zcela pod kontrolou. Nikdy nezapomeňte maso marinovat s citronovou šťávou, protože pak krásně zkřehne a při pečení si zachová šťavnatost. K marinování jsem využila přihrádku FreshBox 0° v lednici Whirlpool, která při teplotě blízké nule umožňuje uchovávat maso v té nejlepší kondici delší dobu a na marinování masa je naprosto skvělá. Hotové maso pak na talíři stačí doplnit řeckým salátem, tzatziki a pita chlebem a autentická řecká hostina je na světě.
4 porce
- lžička sušeného oregana
- ½ lžičky sladké papriky
- ½ lžičky sušeného česneku
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce olivového oleje
- 600g kuřecích prsou
- sůl
- Nejprve si promíchám koření s dalšími surovinami a vytvořím marinádu na maso.
- Do misky nasypu oregano, papriku a česnek, přidám citronovou šťávu a olivový olej a promíchám.
- Maso nakrájím na nudličky nebo kostky a promíchám s připravenou marinádou.
- Maso potom napíchám na špejle, uzavřu do misky nebo přikryju na talíři fólií, dám do přihrádky FreshBox 0° a nechám marinovat minimálně hodinu, nejlépe přes noc.
- Marinované maso před pečením nebo grilováním nechám přijít k pokojové teplotě, osolím a opékám ze všech stran dozlatova. Podávám s dalšími řeckými pochutinami.
Příspěvek vznikl ve spolupráci s Whirlpool.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)