8. června 2022

Pečené ovoce s balzamikovým krémem a zmrzlinou



Zmrzlina s ovocem, to je klasika, kterou všichni známe z dětství v podobě různých zmrzlinových pohárů. Pokud ale chcete tuhle nostalgickou vzpomínku trochu povýšit, zkuste ovoce upéct s trochou cukru a balzamikovým octem nebo krémem. Ten se k ovoci velmi hodí, při pečení sám zkaramelizuje a spolu s ovocnou šťávou vytvoří lehký sirup. Ovoce můžete se zmrzlinou servírovat ještě vlažné nebo nechat zcela vychladit, použít můžete zrovna to, co je právě v sezóně, ale nejlepší jsou různé peckoviny a bobuloviny. Je to velmi variabilní recept, který bude vždycky jiný a vždycky velmi chutný. Doporučuju ovoce se zmrzlinou před servírováním zakápnout ještě trochou balzamikového krému, pak je to úplně nejvíc!



4 porce

  • 500g ovoce – použila jsem broskve a borůvky
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 3 lžíce balzamikového krému od Bzeneckého octa + na servírování
  • 1 lžíce oleje
  • vanilková zmrzlina 

  1. Broskve očistím, zbavím pecek a nakrájím na větší měsíčky nebo kostky, borůvky nechám tak, jak jsou.
  2. Ovoce dám do misky, přidám cukr a zakápnu octem a olejem.
  3. Vše promíchám, přendám na plech vyložený pečícím papírem a peču v troubě předehřáté na 180°C asi 20 minut.
  4. Ovoce servíruji s vanilkovou zmrzlinou, pár kapkami balzamikového krému a čerstvými bylinkami.

Recept vznikl ve spolupráci s Bzeneckými octy.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)