Rovnýma nohama jsme spadli do sezóny, ke které neodmyslitelně patří grilování. Kdo by to neměl rád, dlouhé teplé večery, teplé počasí, přátelé a dobré jídlo k tomu, sama se na to opravdu těším. Ve spolupráci s Krušnohorským farmářem jsem pro vás připravila recept na farmářský burger, který se podle mě právě na tuto dobu opravdu hodí. Farmářský se jmenuje proto, že je složen ze surovin, které seženete právě u nich na e-shopu a které pocházejí z farem z Krušných hor. Pokud jste z Prahy a okolí, můžete je navíc mít doručené až ke dveřím a zkusit třeba právě tenhle recept. V burgeru najdete šťavnaté bio hovězí maso, dozlatova opečenou anglickou slaninu, výrazný pivní sýr a volské oko. Nechci se moc vychvalovat, ale myslím, že tahle kombinace se mi opravdu povedla. Vyzkoušíte ji?
4 porce
- 200g anglické slaniny
- 2 velké cibule
- 500g mletého hovězího masa
- sůl a pepř
- 4 vejce
- olej
- 200g pivního sýra
na dokončení
- 4 burgerové housky
- 4 lžíce majonézy
- listový salát
- Anglickou slaninu nakrájím na plátky a nasucho ji opeču z obou stran na pánvi dozlatova.
- Upečenou slaninu dám stranou a na vypečeném tuku nechám pozvolna zkaramelizovat na plátky nakrájenou cibuli. Dám stranou.
- Mleté maso nechám přivézt k pokojové teplotě, přidám do něj trochu soli a pepře a utvořím karbanátky.
- Maso lehce potřu olejem a opeču na pánvi z jedné strany, když ho obrátím, přidám na něj pivní sýr, aby se teplem trochu roztekl.
- Hotové maso dám odpočívat stranou a na rozpálené pánvi s trochou oleje postupně usmažím volská oka.
- Burgerové housky rozkrojím napůl a řeznou stranu opeču dokřupava. Naspod housky namažu majonézu a přidám list salátu. Na něj potom maso se sýrem, karamelizovanou cibuli, plátky slaniny a volské oko. Nakonec vše dokončím druhou částí housky a podávám.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)