Lososa obecně mám nejraději v co nejjednodušší podobě, to znamená na troše másla pečeného s kapkou citronové šťávy. Nedávno jsem ale zaznamenala tenhle populární recept v asijském stylu a bylo mi hned jasné, že to bude něco pro mě. Tak jsem ho připravila a musím říct, že mám další recept, ve kterém je losos opravdu výborný. Pokud máte rádi asijskou kuchyni jako já, bude vám v téhle rybí podobě určitě chutnat.
2 porce
- 2 lžíce medu
- 6 lžic sójové omáčky
- stroužek česneku
- podobně velký kousek zázvoru
- 300g filetu z lososa bez kůže
- 2 lžíce oleje
k servírování
- mrkev na nudličky
- okurka na tenké plátky
- rýže
- sezam
- čerstvý koriandr
- Nejprve si připravím marinádu, na kterou promíchám med, sójovou omáčku, najemno nasekaný česnek a zázvor.
- Lososa nakrájím na kostky o hraně asi 3-4cm, zaliju marinádou, promíchám a nechám marinovat alespoň půl hodiny, nejlépe i přes noc.
- Na pánev naliju olej, lososa vyndám z marinády a nechám okapat. Na rozpáleném oleji opeču lososa dozlatova a dám stranou.
- Zbytek marinády naliju do pánve a nechám zredukovat, aby vznikla hustá omáčka.
- Do misky dám postupně rýži, mrkev, okurku a lososa a zaliju omáčkou.
- Navrch přidám sezamová semínka, čerstvý koriandr a servíruju.
Moc pěkný recept!
OdpovědětVymazatdíky, mám ho ráda :)
Vymazat