Nádivku nejčastěji připravuju jako náplň do kuřete, to jí dělám na suroviny méně bohatou, aby maso jen doplnila a podpořila. Velikonoce jsou ale jednou z výjimek, kdy připravuju nádivku jako hlavní hvězdu pokrmu, takže si s jejím obsahem a dochucením můžu víc vyhrát. Letos jsem ji připravila v podobě muffinů, každý tedy má svou porci pěkně připravenou se vším, co má taková nádivka mít, tedy nadýchaným měkoučkým středem a křupavými okraji.
cca 9ks
- 6 starších rohlíků
- 4 lžíce hrubé mouky
- 200g uzeného masa na kostičky
- stroužek česneku
- 2 jarní cibulky
- snítka čerstvých bylinek
- 2 vejce
- 1 ½ - 2dcl mléka
- 1 lžíce Dijonské hořčice Maille
- sůl a pepř
- máslo
- Rohlíky nakrájím na drobné kostičky a dám do mísy.
- K rohlíkům přidám mouku, uzené maso, nasekaný česnek, jarní cibulku a bylinky.
- Z vajec oddělím bílky a žloutky. Žloutky prošlehám s mlékem, dijonskou hořčicí, špetkou soli a pepře a zaliju jimi směs rohlíků, rukama promíchám.
- Z bílků vyšlehám tuhý sníh a opatrně ho vmíchám do rohlíkové směsi.
- Formu na muffiny vyložím buď košíčky, nebo pečícím papírem a rozdělím do nich nádivku hezky do kopečků.
- Navrch každého muffinu přidám kousek másla a peču v troubě předehřáté na 190°C dozlatova asi 40 minut.
Recept vznikl ve spolupráci s hořčicemi Maille.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)