13. dubna 2022

Velikonoční nádivkové muffiny



Nádivku nejčastěji připravuju jako náplň do kuřete, to jí dělám na suroviny méně bohatou, aby maso jen doplnila a podpořila. Velikonoce jsou ale jednou z výjimek, kdy připravuju nádivku jako hlavní hvězdu pokrmu, takže si s jejím obsahem a dochucením můžu víc vyhrát. Letos jsem ji připravila v podobě muffinů, každý tedy má svou porci pěkně připravenou se vším, co má taková nádivka mít, tedy nadýchaným měkoučkým středem a křupavými okraji. 



cca 9ks

  • 6 starších rohlíků
  • 4 lžíce hrubé mouky
  • 200g uzeného masa na kostičky
  • stroužek česneku
  • 2 jarní cibulky
  • snítka čerstvých bylinek
  • 2 vejce
  • 1 ½ - 2dcl mléka
  • 1 lžíce Dijonské hořčice Maille
  • sůl a pepř
  • máslo

  1. Rohlíky nakrájím na drobné kostičky a dám do mísy.
  2. K rohlíkům přidám mouku, uzené maso, nasekaný česnek, jarní cibulku a bylinky.
  3. Z vajec oddělím bílky a žloutky. Žloutky prošlehám s mlékem, dijonskou hořčicí, špetkou soli a pepře a zaliju jimi směs rohlíků, rukama promíchám.
  4. Z bílků vyšlehám tuhý sníh a opatrně ho vmíchám do rohlíkové směsi.
  5. Formu na muffiny vyložím buď košíčky, nebo pečícím papírem a rozdělím do nich nádivku hezky do kopečků.
  6. Navrch každého muffinu přidám kousek másla a peču v troubě předehřáté na 190°C dozlatova asi 40 minut.

Recept vznikl ve spolupráci s hořčicemi Maille.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)