17. dubna 2022

Vajíčková pomazánka s mrkví



Různé pomazánky jsou výborný způsob, jak spotřebovat větší počet velikonočních vajec. Dnes vám přináším recept na další z nich, protože dělat jenom jeden pořád dokola by byla nuda. Tahle pomazánka má v sobě kromě vařených vajec ještě šťavnatou jarní mrkvičku a klasickou hořčici jsem nahradila Hrubozrnnou Maille. Je to příjemná změna, která určitě stojí za vyzkoušení…



1 dávka

  • 4 natvrdo vařená vejce
  • 100g mrkve nastrouhané nahrubo
  • 100g žervé
  • 2 lžíce majonézy nebo zakysané smetany
  • 1 lžíce Hrubozrnné hořčice Maille
  • citronová šťáva
  • sůl a pepř

  1. Vejce oloupu, nasekám nadrobno a dám do větší misky.
  2. K vejcím přidám mrkev, žervé, majonézu nebo zakysanou smetanu a hořčici.
  3. Vše promíchám a dochutím citronovou šťávou, solí a pepřem.
  4. Podávám nejlépe na opečeném toustu.

Recept vznikl ve spolupráci s hořčicemi Maille.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)