Různé pomazánky jsou výborný způsob, jak spotřebovat větší počet velikonočních vajec. Dnes vám přináším recept na další z nich, protože dělat jenom jeden pořád dokola by byla nuda. Tahle pomazánka má v sobě kromě vařených vajec ještě šťavnatou jarní mrkvičku a klasickou hořčici jsem nahradila Hrubozrnnou Maille. Je to příjemná změna, která určitě stojí za vyzkoušení…
1 dávka
- 4 natvrdo vařená vejce
- 100g mrkve nastrouhané nahrubo
- 100g žervé
- 2 lžíce majonézy nebo zakysané smetany
- 1 lžíce Hrubozrnné hořčice Maille
- citronová šťáva
- sůl a pepř
- Vejce oloupu, nasekám nadrobno a dám do větší misky.
- K vejcím přidám mrkev, žervé, majonézu nebo zakysanou smetanu a hořčici.
- Vše promíchám a dochutím citronovou šťávou, solí a pepřem.
- Podávám nejlépe na opečeném toustu.
Recept vznikl ve spolupráci s hořčicemi Maille.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)