4. dubna 2022

Těstoviny s brokolicovým pestem



Pesto je čerstvá, tepelně neupravená omáčka, která má mnoho využití. Taky se dá vyrobit z ledasčeho, různých bylinek, natí, sušených rajčat, ale také i čerstvé zeleniny. Dnešní recept je na pesto z brokolice, stejně jako u jiných druhů pest ji stačí spolu s dalšími surovinami dobře promixovat a můžete používat. Na jaro je tohle pesto jako dělané, ale použít se dá samozřejmě kdykoliv v průběhu roku, když třeba nemáte tolik času na vaření a přesto si chcete připravit něco opravdu dobrého.



1 dávka/4 porce

pesto

  • 200g růžiček brokolice
  • hrst čerstvých bylinek (petrželka, bazalka,...)
  • menší stroužek česneku
  • 1/2 hrnku olivového oleje
  • 40g parmezánu
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • sůl a pepř

k servírování

  • 1/2 hrnku mraženého hrášku
  • 400-500g těstovin, uvařených dle návodu

  1. Na pesto dám do hlubokého mixéru všechny suroviny na pesto a rozmixuji dohladka, což trvá několik minut. Na závěr dochutím trochou soli a pepře.
  2. Pesto podle potřeby přendám do uzavíratelné sklenice a zakápnu trochou oleje, takto můžu skladovat i několik dní.
  3. Když přijde hlad, hrášek přeliju vroucí vodou a nechám povolit.
  4. Potom hrášek sliju, nechám okapat a ještě horké uvařené těstoviny promíchám s hráškem a pestem. Podávám se strouhaným parmezánem.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)