Přidat skořici do slaného jídla jsem se naučila při přípravě našich oblíbených blízkovýchodních pokrmů a je pravda, že když to s množstvím nepřeženete, dokáže jídlu přidat zajímavý chuťový podtón, ve kterém byste možná neřekli, o jaké koření vlastně jde. Použila jsem ji i do směsi zeleniny, masa a rýže v dnešním receptu a naplnila jí papriky, které ráda dělám na večeři přes týden, když zbyde vařená rýže. Pak totiž stačí vše společně zapéct v troubě a výborné jídlo je za chvilku hotové.
2 porce
- 2 papriky
- olivový olej Borges Extra Mild
- červená cibule
- 100g lilku
- 150g mletého krůtího masa
- sůl a pepř
- špetka skořice
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1dcl bílého vína
- 1 hrnek vařené rýže
- 50g cherry rajčat
- 120g mozzarelly
- Papriky rozkrojím na půl a odstraním jádřince. Rozložím je řeznou stranou nahoru do zapékací misky, zakápnu olivovým olejem a dám péct do trouby rozpálené na 200°C asi 15 minut.
- Na náplň přidám do pánve asi 2 lžíce olivového oleje, na kterém nechám zesklovatět cibuli. Přidám na drobné kostičky nakrájený lilek a maso a opékám dozlatova.
- Osolím, opepřím, k masu přidám skořici, protlak, zaliju vínem a přidám rýži. Vše společně opékám a promíchávám dalších asi pět minut, aby se víno odpařilo.
- Do hotové směsi přidám na kousky nakrájená cherry rajčata a směsí naplním zlehka pečené papriky. Zapékací mísu vrátím zpět do trouby a zapékám dalších 20 minut.
- Na závěr navrch naplněných paprik natrhám kusy mozzarelly, zakápnu trochou oleje a dopékám ještě pět minut, aby se sýr roztekl.
Recept vznikl ve spolupráci s olivovými oleji Borges.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)