Ani nevím, proč si tyhle typy jídel nedělám častěji, jsou totiž celkem jednoduchá na přípravu, sytá a tak moc dobrá. Na salát obvykle používám černou čočku beluga, ale vhodná je třeba i nevyloupaná červená čočka. Za tepla nebo za studena, je to super oběd nebo večeře. Zkuste.
4 porce
pečená mrkev
- 800g mrkve
- 3 lžíce oleje
- 3 lžíce medu
salát
- 300g černé čočky
- menší červená cibule
- menší hrst vlašských ořechů
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce citronové šťávy
dohotovení
- hrst zelené mrkvové natě
- 4 lžíce oleje
- 3 lžíce citronové šťávy
- sůl a pepř
- 400g halloumi sýra
- olej
- oblíbené koření (použila jsem citronový pepř)
- sůl a pepř
- Mrkev očistím a podélně rozkrojím. Rozprostřu ji na plech, zakápnu olejem, medem, osolím a přidám pepř.
- Mrkev peču na 200°C dozlatova asi 20-25 minut, v polovině pečení otočím aby se rovnoměrně propekla.
- Na salát uvařím čočku podle návodu v osolené vodě doměkka, sliju a nechám okapat.
- Do misky nasypu uvařenou čočku, přidám na tenké plátky nakrájenou cibuli, nasekané ořechy (můžete krátce nasucho opéct na pánvi), dochutím olejem citronovou šťávou, solí a pepřem a promíchám.
- Mrkvovou nať spolu s olejem, citronovou šťávou, špetkou soli a pepře rozmixuju na pesto.
- Sýr posypu kořením, zakápnu olejem a opeču v kontaktním grilu nebo na pánvi dozlatova.
- Do misky nasypu salát, přidám pečenou mrkev, sýr a vše nakonec zakápnu pestem z mrkvové natě.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)