11. dubna 2022

Carpaccio z lososa



Ze syrového lososa nemusíte připravovat jenom tatarák, můžete zkusit i carpaccio. Lososa stačí nakrájet na tenké plátky (lépe to půjde, pokud ho necháte chvilku v mrazáku), dochutit a podávat. Předkrm nebo drobné občerstvení na různé příležitosti máte hotovo, vypadá docela efektně, že? A ta chuť!



2 porce

  • 100g filetu z lososa bez kůže
  • citronová šťáva
  • olivový olej
  • hrubozrnná hořčice
  • ředkvičky, kapary a červená cibule k servírování
  • klíčky rukoly nebo jiných rostlin
  • sůl a pepř

  1. Lososa nakrájím ostrým nožem na co nejvíc tenké plátky. Aby to šlo nejlépe, je dobré lososa nechat cca 1/2 hodiny v mrazáku.
  2. Plátky lososa rozložím na talíř, zakápnu ho pár kapkami citronové šťávy a olivovým olejem.
  3. Navrch přidám hrubozrnnou hořčici, ředkvičky na plátky, kapary a najemno nakrájenou cibuli.
  4. Lososa nakonec zasypu klíčky a dochutím solí a pepřem.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)