Ze syrového lososa nemusíte připravovat jenom tatarák, můžete zkusit i carpaccio. Lososa stačí nakrájet na tenké plátky (lépe to půjde, pokud ho necháte chvilku v mrazáku), dochutit a podávat. Předkrm nebo drobné občerstvení na různé příležitosti máte hotovo, vypadá docela efektně, že? A ta chuť!
2 porce
- 100g filetu z lososa bez kůže
- citronová šťáva
- olivový olej
- hrubozrnná hořčice
- ředkvičky, kapary a červená cibule k servírování
- klíčky rukoly nebo jiných rostlin
- sůl a pepř
- Lososa nakrájím ostrým nožem na co nejvíc tenké plátky. Aby to šlo nejlépe, je dobré lososa nechat cca 1/2 hodiny v mrazáku.
- Plátky lososa rozložím na talíř, zakápnu ho pár kapkami citronové šťávy a olivovým olejem.
- Navrch přidám hrubozrnnou hořčici, ředkvičky na plátky, kapary a najemno nakrájenou cibuli.
- Lososa nakonec zasypu klíčky a dochutím solí a pepřem.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)