16. března 2022

Vrstvený těstovinový salát s Caesar zálivkou



Těstovinový salát mám ráda díky jeho variabilitě a jednoduché přípravě. Nejvíc jsem si ho oblíbila při cestách do školy, protože je rychle hotový a dá se jednoduše sbalit s sebou, každopádně jej dělávám i dnes, protože děti si ho s chutí dají taky. Obvykle připravuju dva typy, s olejovou nebo krémovou zálivkou a stále se snažím vymýšlet nové kombinace, aby to bylo vždy něco nového. Dnešní recept je právě s krémovou zálivkou, která je inspirovaná tradičním dresinkem na salát Caesar, je ale odlehčená zakysanou smetanou. Salát navíc podávám v jednotlivých oddělených vrstvách, takže se zejména zelenina zbytečně nerozmočí. Stačí jen před podáváním promíchat.



2 porce 

zálivka

  • 100g zakysané smetany
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička Dijonské hořčice Maille
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 10g parmezánu
  • filet z ančovičky nebo lžíce rybí omáčky
  • sůl a pepř
salát

  • hrnek vařených těstovin
  • hrst rajčat
  • červená cibule
  • hrst černých oliv
  • hrst kukuřice
  • větší mrkev
  • rukola

  1. Na zálivku prošlehám zakysanou smetanu s olejem, hořčicí a citronovou šťávou. Potom vmíchám najemno strouhaný parmezán, ančovičku a dochutím solí a pepřem.
  2. Na dno sklenic rozdělím zálivku a přidám těstoviny.
  3. Potom potupně navrším nakrájená rajčata, nasekanou cibuli, olivy na plátky, kukuřici a nahrubo nastrouhanou mrkev.
  4. Nakonec přidám rukolu, sklenici uzavřu a nechám v lednici odležet. Před podáváním obsah sklenice promíchám, aby se vše propojilo.

Recept vznikl ve spolupráci s hořčicemi Maille.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)