Těstovinový salát mám ráda díky jeho variabilitě a jednoduché přípravě. Nejvíc jsem si ho oblíbila při cestách do školy, protože je rychle hotový a dá se jednoduše sbalit s sebou, každopádně jej dělávám i dnes, protože děti si ho s chutí dají taky. Obvykle připravuju dva typy, s olejovou nebo krémovou zálivkou a stále se snažím vymýšlet nové kombinace, aby to bylo vždy něco nového. Dnešní recept je právě s krémovou zálivkou, která je inspirovaná tradičním dresinkem na salát Caesar, je ale odlehčená zakysanou smetanou. Salát navíc podávám v jednotlivých oddělených vrstvách, takže se zejména zelenina zbytečně nerozmočí. Stačí jen před podáváním promíchat.
2 porce
zálivka
- 100g zakysané smetany
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička Dijonské hořčice Maille
- 1 lžička citronové šťávy
- 10g parmezánu
- filet z ančovičky nebo lžíce rybí omáčky
- sůl a pepř
salát
- hrnek vařených těstovin
- hrst rajčat
- červená cibule
- hrst černých oliv
- hrst kukuřice
- větší mrkev
- rukola
- Na zálivku prošlehám zakysanou smetanu s olejem, hořčicí a citronovou šťávou. Potom vmíchám najemno strouhaný parmezán, ančovičku a dochutím solí a pepřem.
- Na dno sklenic rozdělím zálivku a přidám těstoviny.
- Potom potupně navrším nakrájená rajčata, nasekanou cibuli, olivy na plátky, kukuřici a nahrubo nastrouhanou mrkev.
- Nakonec přidám rukolu, sklenici uzavřu a nechám v lednici odležet. Před podáváním obsah sklenice promíchám, aby se vše propojilo.
Recept vznikl ve spolupráci s hořčicemi Maille.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)