Velikonoce jsou tady za měsíc a vy v tu dobu dost možná budete hledat možnosti, jak zpracovat vykoledovaná vejce. Já s vejci dělám tuhle sametovou hořčičnou omáčku, která je připravená za chvilku a chutná božsky. Zároveň tak můžete obyčejná vajíčka a opečené brambory povýšit na luxusní pokrm. Jak ji jednou vyzkoušíte, na tohle jídlo si vejce příště klidně uvaříte, věřte mi.
2 porce
- 1 jarní cibulka
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce Dijonské hořčice Maille
- 250ml smetany ke šlehání
- sůl a pepř
- 400g vařených brambor
- 2 lžíce oleje
- snítka hladkolisté petržele
- citronová šťáva na dochucení
- 2 vejce
- Na omáčku nechám na másle zesklovatět nasekanou jarní cibulku, přidám k ní hořčici a zpěním.
- Vše zaliju smetanou, provařím asi 5 minut, aby omáčka zhoustla.
- Omáčku dochutím solí, pepřem a pár kapkami citronové šťávy a promixuju tyčovým mixérem do pěny.
- Brambory pozvolna opeču na pánvi s olejem dozlatova ze všech stran. Petržel nasekám najemno a opečené brambory v ní obalím.
- Do talíře naliju omáčku, na ní rozložím brambory a nakonec přidám oloupaná a přepůlená vajíčka.
Recept vznikl ve spolupráci s hořčicemi Maille.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)