Někdy je čas si s obědem vyhrát a někdy prostě není času úplně nazbyt. Považuju ale za věčnou škodu se v takových chvílích odbývat, protože existují i chutné recepty, které jsou hotové za chvilku. Jedním z nich jsou krémové rajčatové těstoviny, které se připravují v jedné pánvi, takže si tím ušetříte jednak čas u plotny, a pak taky při umývání nádobí. Já jsem si podobné recepty oblíbila od té doby, co s dětmi často hledám volnou chvilku klidu na vaření, která se ne vždycky najde a tenhle je můj oblíbený.
2 porce
- 3 lžíce olivového oleje Borges Classic
- menší cibule
- stroužek česneku
- 100g cukety
- cca 200g krátkých těstovin
- konzerva sekaných rajčat
- 2dcl smetany na vaření
- hrst černých oliv
- 2 lžíce kaparů
- špetka chilli
- sůl a pepř
- parmezán
- rukola
- Na pánev přidám olivový olej a nechám zpěnit najemno nasekanou cibuli a česnek. Potom přidám na silnější půlkolečka nakrájenou cuketu a krátce opeču.
- K zelenině do pánve nasypu těstoviny, které zaliju sekanými rajčaty a smetanou na vaření. Přidám olivy, kapary a sůl, promíchám a pozvolna nechám pod pokličkou vařit doměkka (podle potřeby při vaření přiliju ještě trochu vody, aby se omáčka nezačala připalovat).
- Když jsou těstoviny již téměř hotové, pokličku odklopím a omáčku nechám podle potřeby zredukovat.
- Hotový pokrm dochutím solí, pepřem a špetkou chilli, na talíři zakápnu trochou oleje a podávám s nastrouhaným parmezánem a rukolou.
Recept vznikl ve spolupráci s olivovými oleji Borges.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)