30. března 2022

Těstoviny s krémovou rajčatovou omáčkou z jedné pánve



Někdy je čas si s obědem vyhrát a někdy prostě není času úplně nazbyt. Považuju ale za věčnou škodu se v takových chvílích odbývat, protože existují i chutné recepty, které jsou hotové za chvilku. Jedním z nich jsou krémové rajčatové těstoviny, které se připravují v jedné pánvi, takže si tím ušetříte jednak čas u plotny, a pak taky při umývání nádobí. Já jsem si podobné recepty oblíbila od té doby, co s dětmi často hledám volnou chvilku klidu na vaření, která se ne vždycky najde a tenhle je můj oblíbený.



2 porce 

  • 3 lžíce olivového oleje Borges Classic
  • menší cibule
  • stroužek česneku
  • 100g cukety
  • cca 200g krátkých těstovin
  • konzerva sekaných rajčat
  • 2dcl smetany na vaření
  • hrst černých oliv
  • 2 lžíce kaparů
  • špetka chilli
  • sůl a pepř
  • parmezán
  • rukola

  1. Na pánev přidám olivový olej a nechám zpěnit najemno nasekanou cibuli a česnek. Potom přidám na silnější půlkolečka nakrájenou cuketu a krátce opeču.
  2. K zelenině do pánve nasypu těstoviny, které zaliju sekanými rajčaty a smetanou na vaření. Přidám olivy, kapary a sůl, promíchám a pozvolna nechám pod pokličkou vařit doměkka (podle potřeby při vaření přiliju ještě trochu vody, aby se omáčka nezačala připalovat).
  3. Když jsou těstoviny již téměř hotové, pokličku odklopím a omáčku nechám podle potřeby zredukovat.
  4. Hotový pokrm dochutím solí, pepřem a špetkou chilli, na talíři zakápnu trochou oleje a podávám s nastrouhaným parmezánem a rukolou.

Recept vznikl ve spolupráci s olivovými oleji Borges.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)